Ramstek medium z zeliščnim maslom, njoki, kuhano zelenjavo in ganache torto kot sladico

Porcije: 4
Čas priprave: 45 min
Stopnja zahtevnosti: preprosto
Sestavine
Sestavine:
  • Za zeliščno maslo:
  • 250 g bio masla NATUR AKTIV
  • 2 stroka česna
  • 1 zavoj mešanice 8 zelišč GARTENGOLD
  • sol
  • poper LE GUSTO (po želji)
  • -----
  • Za ramsteke:
  • 4 goveje ramsteke
  • 3–4 žlice olja OSANA
  • morska sol
  • poper LE GUSTO
  • -----
  • Za prilogo:
  • njoki FARMER'S GOLD
  • cesarska zelenjava GARTENGOLD
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Zeliščno maslo:
Maslo, segreto na sobno temperaturo, spenimo z mešalnikom. Česen drobno nasekljamo in ga skupaj s soljo pretlačimo s pomočjo kuhinjskega noža, da dobimo gladko maso. To maso skupaj z mešanico 8 zelišč primešamo v maslo, po želji rahlo popramo in postavimo v hladilnik.

Ramsteki:
Olje v ponvi močno segrejemo. Pri tem pazimo, da se ne začne smoditi. Ramsteke, ki smo jih segreli na sobno temperaturo, nežno položimo v ponev. Na vsaki strani jih pečemo samo 2,5–3 minute. Za obračanje ne uporabljamo vilic, temveč lopatico. Ko so zrezki pečeni, vsakega posebej zavijemo v alu folijo in jih 10–15 minut oz. do serviranja pustimo počivati v pečici, ki smo jo segreli na 80 °C. Stopnjo pečenosti ramstekov preverimo tako, da s prstom rahlo pritisnemo na meso. Če iz zrezka priteče mesni sok, je krvavo pečen. Zrezek je srednje pečen, če meso pod pritiskom prsta popusti oz. dobro pečen, če meso ne popusti ali samo rahlo popusti. Ko zrezke iz alu folije preložimo na krožnik, jih po vrhnji strani posujemo z morsko soljo in sveže mletim poprom ter polijemo z omako, ki je ostala na alu foliji. Na vsak ramstek damo košček zeliščnega masla. Zraven ponudimo njoke in kuhano cesarsko zelenjavo ter kos okusne ganache torte za sladico.