Nadevan goveji file v krušnem testu z motovilčevim pestom

Porcije: 4
Čas priprave: 2 h + 8 h v hladilniku
Stopnja zahtevnosti: zahtevno
Sestavine
Sestavine:
  • Za polnjen file:
  • 1 kg govejega fileja GOURMET
  • gorčica LOMEE
  • oljčno olje MINOS
  • 200 g šampinjonov
  • maslo MILFINA
  • pol žemlje OKUS TRADICIJE
  • mleko MILFINA
  • 1 žlica bio kisle smetane NATUR AKTIV
  • 1 čajna žlička sesekljanega peteršilja
  • sol
  • poper LE GUSTO
  • -----
  • Za testo:
  • 0.5 kg gladke moke KORNGOLD
  • 1 žlica margarine BELLASAN
  • 100 ml mleka MILFINA
  • 200 ml vode
  • 2 g kvasa
  • 1 jajce OKUS PODEŽELJA
  • ščepec soli
  • -----
  • Za motovilčev pesto:
  • 40 g motovilca
  • 15 g sira Grana Padano znamke CUCINA NOBILE
  • 50 ml oljčnega olja MINOS
  • par kapljic limoninega soka
  • sol
  • poper LE GUSTO
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Nadevan goveji file v krušnem testu:
V file z ostrim nožem na vrhu po dolžini zarežemo globok žepek, ki ga bomo nadevali. Pazimo, da fileja ob robovih ne prerežemo do konca, saj bo sicer ob strani nadev uhajal. File zunaj solimo in popramo, ga premažemo z gorčico in ga na vročem olju z vseh strani na hitro popečemo.
Na tanke rezine narezane šampinjone prepražimo na maslu in jih ohladimo. Pol žemlje namočimo v mleko. V posodi zmešamo prepražene šampinjone, ožeto žemljo, kislo smetano, peteršilj ter malo soli in popra. Z nadevom napolnimo žepek, ki smo ga zarezali v file, nato file tesno zavijemo v folijo za živila in ga čez noč postavimo v hladilnik.
V posodo presejemo moko, jo solimo, dodamo margarino, mleko, vodo, nadrobljen kvas in zamesimo testo. Vzhajati ga pustimo 1 uro, nato ga razvaljamo na pomokani površini. Nadevan file vzamemo iz hladilnika, odstranimo folijo in ga zavijemo v testo. Pred peko testo enakomerno premažemo z razžvrkljanim jajcem. File v testu pri 200 °C pečemo 35 minut. Ko ga vzamemo iz pečice, ga pustimo počivati 10–15 minut in šele nato razrežemo.

Motovilčev pesto:
Vse sestavine zmešamo in pretlačimo s paličnim mešalnikom, da dobimo gladek pesto, s katerim okrasimo krožnik. K jedi lahko postrežemo še solato iz motovilca.