Goveji steaki v listnatem testu z gobami in kremno polento

Porcije: 4
Skupen čas: 60 min
Čas priprave: 40 min
Čas kuhanja: 20 min
Stopnja zahtevnosti: srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
  • Za polento:
  • 1 čebula
  • 2 žlici masla MILFINA za polento
  • 200 g instant polente
  • 250 ml jušne osnove iz zelenjavne jušne kocke LE GUSTO
  • 125 ml smetane
  • 50 g sira Grana Padano znamke CUCINA NOBILE
  • sol PIRANSKE SOLINE
  • poper LE GUSTO
  • -----
  • Za listnato testo:
  • 1 zavoj listnatega testa BACKETTERIA
  • 1 rumenjak jajca OKUS PODEŽELJA
  • -----
  • Za nadev Duxelles:
  • 50 g čebule
  • nekaj olja za peko
  • 100 g šampinjonov
  • 10 g peteršilja
  • -----
  • Za goveja steaka:
  • 2 goveja steaka
  • 1 vejica rožmarina
  • 1 vejica timijana
  • 1 strok česna
  • 30 g čajnega masla MILFINA
  • nekaj olja za peko
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Polenta: Čebulo olupimo in jo narežemo na drobne kocke. Na maslu jo na kratko popražimo, pri čemer lahko maslo malo porjavi. Dodamo polento in še nekaj časa pražimo. Postopoma dodajamo zelenjavno jušno osnovo, dokler se polenta ne zmehča. Prilijemo smetano ter previdno umešamo nariban sir. Po potrebi dosolimo.

Listnato testo: Listnato testo razvijemo, jajčni rumenjak pa stepemo z enako količino vode. Z modelčkom premera 7 cm izrežemo najmanj 6 krogov (še bolje 10, saj se lahko kakšen tudi zlomi). V 4 kroge z vilico naredimo majhne luknjice, ki bodo preprečile, da bi testo med peko naraslo. Izrezane kroge testa položimo na papir za peko in jih s čopičem premažemo s stepenim jajcem. Pri 180 °C jih pečemo pribl. 20 minut.

Nadev Duxelles: Čebulo olupimo, nato pa njo in šampinjone narežemo na drobne kocke. Peteršilj drobno nasekljamo. Na olju porjavimo čebulo, dodamo šampinjone, popražimo, nato pa dodamo peteršilj ter jed odstavimo z ognja. Začinimo s soljo in poprom.

Goveja steaka: Goveja steaka razpolovimo, česen olupimo in ga prav tako razpolovimo. V ponvi segrejemo olje in pri visoki temperaturi popečemo meso na obeh straneh. Odstavimo z ognja, dodamo maslo, česen in zelišča. Pokrijemo z alu folijo in steake za pribl. 10 minut postavimo na toplo. Meso mora imeri še rožnato sredico. Začinimo s soljo in poprom.

Kroge listnatega testa z luknjicami položimo na krožnike. Premažemo jih z nekaj nadeva Duxelles in obložimo z govejim steakom. Na vrh dodamo še nekaj nadeva in pokrijemo z drugim krogom iz listnatega testa. Postrežemo s polento.

Namig: Iz preostalega listnatega testa lahko izdelamo dodatno okrasitev za našo jed.