Goveji file z gorgonzolo in rožmarinovimi šampinjoni

Porcije: 4
Čas priprave: ca. 30 min
Stopnja zahtevnosti: preprosto
Sestavine
Sestavine:
  • 600 g govejega fileja
  • 150 g blage gorgonzole CUCINA
  • malo grškega oljčnega olja CASTELLO za peko
  • 400 g šampinjonov
  • 1 žlica masla MILFINA
  • 1 vejica rožmarina
  • 40 ml viskija
  • sol PIRANSKE SOLINE
  • poper LE GUSTO
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Goveji file narežemo na 4 rezine, ki jih solimo in popramo. Gorgonzolo narežemo na debele rezine.
Zrezke pečemo v ponvi na vročem olju pri visoki temperaturi približno 2–4 minute na vsaki strani. Nato jih vzamemo iz ponve, obložimo z gorgonzolo, zavijemo v alufolijo ter pustimo počivati na toplem 5 minut. Medtem operemo šampinjone. Narežemo jih na četrtine in prepražimo na maslu. Dodamo fino sesekljan rožmarin in na hitro še malo prepražimo. Zalijemo z viskijem ter solimo in popramo.