CHURRASCO
Nabodala z žara

Porcije: 4
Skupen čas: 30 min
Čas priprave: 20 min
Čas kuhanja: 10 min
Stopnja zahtevnosti: preprosto
Sestavine
Sestavine:
  • 2 goveja steaka
  • pol čajne žličke poprovih zrn LE GUSTO
  • pol čajne žličke kumine LE GUSTO
  • pol čajne žličke mlete paprike LE GUSTO
  • pol čajne žličke posušenega rožmarina LE GUSTO
  • 1 rdeča paprika
  • 1 rumena paprika
  • 2 čebuli
  • sol PIRANSKE SOLINE
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Steaka narežemo na večje kose, ki jih približno 1 uro mariniramo v mešanici sesekljanega popra, kumine, mlete paprike in rožmarina. Papriki razpolovimo, jima odstranimo semena in ju narežemo na večje kose. Na večje kose narežemo tudi čebuli. Koščke mesa otresemo začimb in jih posolimo. Skupaj z zelenjavo jih izmenično nabadamo na nabodala in spečemo na žaru (lahko tudi v ponvi). Pazimo, da ne pečemo predolgo. Mesna sredica naj ostane še rožnata.