Bio goveji zrezki v omaki iz bio mozzarelle in bio sira feta

Porcije: 4
Čas priprave: 50 min in mariniranje čez noč
Stopnja zahtevnosti: preprosto
Sestavine
Sestavine:
  • 4 bio goveji zrezki NATUR AKTIV
  • sončnično olje OSANA
  • 150 g bio mozzarelle NATUR AKTIV
  • 150 g bio sira feta NATUR AKTIV
  • 1 žlica gobove juhe z jurčki iz vrečke znamke KNORR
  • -----
  • Za marinado:
  • 2 žlici bio oljčnega olja KLOSTER TOPLOU
  • 2 žlici balzamičnega kisa GOURMET
  • 2 žlici bio medu NATUR AKTIV
  • 1 čajna žlička gorčice LOMEE
  • pol čajne žličke soli PIRANSKE SOLINE
  • pol čajne žličke naravne mešanice začimb LE GUSTO
  • 1 čajna žlička mlete rdeče paprike LE GUSTO
  • -----
  • Za krompirjev pire:
  • 6 srednje velikih krompirjev
  • sol PIRANSKE SOLINE
  • 2 žlici bio masla NATUR AKTIV
  • 2 žlici bio kisle smetane NATUR AKTIV
  • 6 žlic bio mleka NATUR AKTIV
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Goveji zrezki v omaki:
Zrezke rahlo potolčemo, nato v skledi zmešamo sestavine za marinado. Zrezke položimo v marinado, pokrijemo in jih pustimo počivati čez noč v hladilniku.
V večji ponvi segrejemo olje in vanj položimo zrezke. Po 3 minutah, ko se malce zapečejo, jih obrnemo, pečemo še 3 minute in pokrijemo. Občasno prilijemo malo vode in dušimo približno 15 minut, da se zmehčajo, nato jih preložimo na krožnik in pokrijemo. V ponev, v kateri smo dušili zrezke, stresemo na drobno narezano mozzarello in feto. V malo vode raztopimo 1 žlico gobove juhe z jurčki iz vrečke in s tem prelijemo mozzarello in feta sir. Premešamo, počakamo, da se sir stopi, ter zrezke ponovno položimo v ponev z omako.

Krompirjev pire:
Krompir olupimo, narežemo na manjše kocke in skuhamo v osoljeni vodi. Ko je kuhan, odlijemo vodo, ga pretlačimo in dodamo maslo, kislo smetano in mlačno mleko ter premešamo.