Argentinski zrezek s papas arrugadas in omako mojo rojo

Porcije: 4
Čas priprave: 50 min
Stopnja zahtevnosti: preprosto
Sestavine
Sestavine:
  • Za argentinske zrezke:
  • 4 marinirani argentinski zrezki Z'DEŽELE
  • malo sončničnega olja za peko OSANA
  • malo soli PIRANSKE SOLINE
  • -----
  • Za papas arrugadas:
  • 1 kg drobnega krompirja
  • 200 g soli PIRANSKE SOLINE
  • -----
  • Za omako mojo rojo:
  • 350 g vložene paprike GARTENKRONE
  • 1 strok česna
  • 1 rezina toasta KORNGOLD
  • 1.5 čajne žličke balzamičnega kisa CASTELLO
  • 4 žlice oljčnega olja CASTELLO
  • sok limete znamke SUNNY HILLS po okusu
  • malo soli PIRANSKE SOLINE
  • malo popra LE GUSTO
  • malo sladkorja DIAMANT
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Argentinski zrezki:
V ponvi segrejemo olje in vanjo položimo že marinirane zrezke. Pečemo jih 6 minut in vmes enkrat obrnemo. Nato jih še enkrat obrnemo ter pečemo še 2 minuti na eni strani in 2 minuti na drugi strani. Ko so pečeni, jih vzamemo iz ponve, zavijemo v alu folijo in pustimo počivati okoli 5 minut. Če želimo, jih lahko še malo posolimo.

Papas arrugadas:
Krompirje dobro operemo in stresemo v lonec, ki ga napolnimo z vodo in morsko soljo. Kuhamo 20–30 minut, odvisno od velikosti krompirjev. Nato jih vzamemo iz vode in položimo na pekač. V pečici, ki smo jo segreli na 160 °C, jih sušimo 5–10 minut, da se olupki nagubajo in postanejo beli od soli.

Omaka mojo rojo:
Vloženo papriko, strok česna in toast narežemo na večje kose ter prelijemo z balzamičnim kisom, oljčnim oljem in limetinim sokom. Vse skupaj dobro pretlačimo s paličnim mešalnikom in začinimo s poprom, soljo in sladkorjem.