Štajerski hotdog z žara

Porcije: 6
Skupen čas: 25 min
Čas priprave: 15 min
Čas kuhanja: 10 min
Stopnja zahtevnosti: preprosto
Sestavine
Sestavine:
  • 12 klobas, špikanih s sirom
  • 4 jušne žlice bučnih semen HAPPY HARVEST
  • 2 veliki v kisu vloženi kumari NATURE‘S GOLD
  • 2 čebuli
  • 5 redkvic
  • 6 večzrnatih štručk s posipom OKUS TRADICIJE
  • 2 jušni žlici gorčice LOMEE
  • 2 jušni žlici ribanega hrena
  • nekaj listov zelene solate
  • -----
  • sol in poper LE GUSTO
  • malo olja za pečenje
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava
  1. Bučna semena zmešamo z eno jušno žlico olja in malo soli ter na ponvi popražimo pri srednji temperaturi. Ohladimo jih in grobo nasekljamo.
  2. Kumari narežemo na tanke rezine, čebulo na kolobarje. Redkvice narežemo na koščke. Čebulo v ponvi na hitro popražimo na malo olja, solimo in popramo.
  3. Klobase 10 minut indirektno pečemo na žaru (ali krajši čas direktno – po okusu).
  4. Štručke vzdolžno prerežemo, da se na strani še dobro držijo skupaj, ter jih namažemo z gorčico. Nadevamo jih s solato, kumarami in pečenimi klobasami ter jih posujemo s hrenom, s čebulo, z redkvicami in z bučnimi semeni.

Minister za zdravje opozarja: Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!

ZANIMIVO
Klobase so poznali že daleč pred našim štetjem na Kitajskem, v Odiseji pa jih omenja celo Homer. Za najdaljšo klobaso še vedno velja skoraj 63 kilometrov dolga klobasa, ki so jo leta 2014 izdelali v Romuniji. Tehtala je 45 ton.