Polpete s kumarično solato

Porcije: 4
Čas priprave: 20 min
Stopnja zahtevnosti: preprosto
Sestavine
Sestavine:
  • Za polpete:
  • 250 g mletega mesa OKUS PODEŽELJA
  • 1 žemlja OKUS TRADICIJE (od prejšnjega dne)
  • 1 manjša čebula
  • 1 jajce OKUS PODEŽELJA
  • 2 žlici nasekljanega svežega peteršilja
  • ščepec majarona LE GUSTO
  • ščepec timijana LE GUSTO
  • ščepec gladke moke KORNGOLD
  • ščepec soli
  • poper LE GUSTO
  • sončnično olje OSANA
  • -----
  • Za kumarično solato:
  • 2 kumari
  • sol
  • poper LE GUSTO
  • ščepec kristalnega sladkorja DIAMANT
  • 1 manjša čebula
  • 2 žlici belega balzamičnega kisa CASA CANDIOTTI
  • 5 žlic sladke smetane MILFINA
  • 1 žlička kopra LE GUSTO
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Polpete:
Žemljo namočimo v skodelici vode, nato jo dobro ožamemo. Drobno sesekljano čebulo prepražimo na malo olja, da postane zlato rumena. V posodo damo mleto meso, žemljo, prepraženo čebulo, jajce, zelišča, ščepec moke ter sol in poper in vse skupaj dobro pregnetemo. Oblikujemo polpete, ki jih na segretem olju počasi pečemo z obeh strani, da postanejo lepo rjave.

Kumarična solata:
Olupljeni kumari narežemo na tanke rezine. Začinimo s soljo, poprom in ščepcem sladkorja ter vse skupaj rahlo pregnetemo. Pustimo počivati 4–6 minut, nato odlijemo tekočino, ki se je nabrala na dnu posode.
H kumaram dodamo na drobno sesekljano čebulo, kis, sladko smetano in koper, premešamo ter postrežemo k pečenim polpetam.