Polnjeni zvitki iz konjskega mesa s širokimi rezanci

Porcije: 4
Čas priprave: 1 h
Stopnja zahtevnosti: srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
  • Za zvitke:
  • 4 zrezki iz konjskega mesa Z'dežele (vsak po 200 g)
  • 4 žlice gorčice LOMEE
  • 2 čebuli
  • 2 korenčka
  • 2 kisli kumarici GARTENKRONE
  • malo sončničnega olja OSANA
  • 1 žlica paradižnikove mezge CARLONI
  • 125 ml rdečega vina Pinea Cuvée znamke VINAKOPER
  • 250 ml jušne osnove iz goveje jušne kocke LE GUSTO
  • sol PIRANSKE SOLINE
  • poper LE GUSTO
  • Za rezance:
  • 300 g valjanih rezancev GOURMET
  • malo soli PIRANSKE SOLINE
  • 1 žlica čajnega masla MILFINA

Priprava:

Priprava

Zvitki iz konjskega mesa:
Konjske zrezke dobro potolčemo, da postanejo tanki. Solimo jih in popramo ter jih na zgornji strani premažemo z gorčico.
Čebulo in korenje olupimo in narežemo na trakce, kisli kumarici pa razpolovimo po dolžini. Na posamezen zrezek položimo 2 trakca čebule, 2 trakca korenja in polovico kisle kumarice ter vse skupaj zvijemo in povežemo s kuhinjsko vrvico. V ponvi segrejemo olje, zvitke na vseh straneh dobro zapečemo, nato jih vzamemo iz ponve. V ponev stresemo preostalo čebulo in korenje, popečemo, dodamo paradižnikovo mezgo in zalijemo z rdečim vinom. Prilijemo še jušno osnovo, damo zvitke nazaj v ponev, pokrijemo s pokrovko in pri nizki temperaturi dušimo še 30 minut. Zvitke vzamemo iz ponve, omako precedimo in še malo pokuhamo.

Široki rezanci:
Rezance skuhamo v osoljenem kropu. Kuhane odcedimo, dodamo žlico masla in dobro premešamo.

 

Minister za zdravje opozarja: Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!