PICA z medvedjo močjo

Porcije: 4
Skupen čas: 45 min
Čas priprave: 30 min
Čas kuhanja: 15 min
Stopnja zahtevnosti: preprosto
Sestavine
Sestavine:
  • Testo:
  • 500 g gladke pšenične moke HAPPY HARVEST (in še malo za obdelavo)
  • 1 zavitek pecilnega praška BELLA
  • 1 čajna žlička soli LE GUSTO
  • 280 ml mlačne vode
  • 2 jušni žlici bio grškega oljčnega olja NATUR AKTIV
  • -----
  • Obloga:
  • 1 majhna bučka
  • pol rdeče paprike
  • pol rumene paprike
  • 1 majhna rdeča čebula
  • nekaj razkoščičenih oliv
  • nekaj češnjevih paradižnikov
  • 150 g paradižnikove omake
  • 125 g naribane mocarele MILFINA
  • 80 g narezane suhe salame
  • 4 vršički bazilike za okras
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava
  1. Pečico segrej na 220 °C (gretje spodaj in zgoraj). Zelenjavo za oblogo nareži na poljubno velike koščke (pazi prste!).
  2. Sestavine za testo daj v skledo in ga z ročnim mešalnikom z nastavki za gnetenje ugneti.
  3. Pomokaj pult in testo razdeli na štiri enake dele. Iz vsakega dela oblikuj eno veliko in dve majhni krogli (za obraz in ušesa). Vsako kroglo posebej razvaljaj in oblikuj medvedji obraz. Po dva medveda skupaj položi na en pekač, obložen s papirjem za peko.
  4. Pice enakomerno namaži s paradižnikovo omako in posuj z natrgano mocarelo. Obloži jo z rezinami salame in koščki zelenjave. Nastanejo zabavni medvedji obrazki. Pekača enega za drugim porini na spodnje vodilo in peci približno 15 minut. Pečeno pico okrasi z baziliko.