Pečena jagnjetina s krompirjem, korenjem in češnjevim paradižnikom

Porcije: 5
Čas priprave: 30 min za pripravo + 12 h za mariniranje + 2,5 h za peko
Stopnja zahtevnosti: preprosto
Sestavine
Sestavine:
  • 1 kg jagnjetine
  • 2 stroka česna
  • 2 čajni žlički drobnjaka LE GUSTO
  • ščepec bazilike LE GUSTO
  • ščepec timijana LE GUSTO
  • ščepec origana LE GUSTO
  • 2 lovorjeva lista LE GUSTO
  • 1 dl suhega belega vina
  • 4 žlice bio oljčnega olja KLOSTER TOPLOU
  • 1 kg krompirja
  • 1 kg čebule
  • 800 g korenja
  • 800 g češnjevega paradižnika
  • sol PIRANSKE SOLINE
  • poper LE GUSTO
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Predpriprava:
Česen na drobno sesekljamo ter ga zmešamo z vsemi začimbami, vinom in oljčnim oljem. Marinado še solimo in popramo po okusu ter jo prelijemo po jagnjetini. Tako pripravljeno meso pustimo v hladilniku počivati vsaj 12 ur. Vmes ga dvakrat obrnemo.

Priprava:
Olupljen krompir in čebulo razrežemo na polovice, korenje pa razpolovimo po dolžini in širini. Na sredino pekača položimo marinirano jagnjetino, okoli nje pa porazdelimo krompir, čebulo in korenje. Meso prelijemo s preostankom marinade ter zalijemo s skodelico vroče vode. Pekač postavimo v pečico, segreto na 250 °C. Po 15 minutah temperaturo znižamo na 180 °C. Jagnjetino pečemo približno 2–2,5 uri oz. dokler ni pečena. Med peko jo večkrat polijemo s tekočino, ki se je nabrala na dnu pekača. Po eni uri pečenja premešamo zelenjavo, obrnemo jagnjetino in po potrebi dolijemo še malo vroče vode. Približno 20 minut pred koncem pečenja dodamo še cele češnjeve paradižnike.

 

Minister za zdravje opozarja: Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!