Pečen kunec v dimljeni šunki s paradižnikom in polnjenimi olivami

Porcije: 4
Čas priprave: 20 min za pripravo + 45 min za peko
Stopnja zahtevnosti: preprosto
Sestavine
Sestavine:
  • približno 1 kg razkosanega kunca PIVKA (2 zavoja)
  • 4 stroki česna
  • 3 čajne žličke timijana LE GUSTO
  • 200 g dimljene šunke
  • 2 žlici oljčnega olja MINOS
  • 1 kg paradižnikov
  • 100 g grških oliv LYTTOS, polnjenih s papriko
  • 2 čajni žlički peteršilja LE GUSTO
  • sol PIRANSKE SOLINE
  • poper LE GUSTO
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Česen na drobno nasekljamo in ga zmešamo s timijanom. Kunčje meso operemo, osušimo s papirnato brisačo, solimo in popramo ter povaljamo v mešanici česna in timijana. Vsak kos mesa ovijemo v rezino dimljene šunke, ki jo pritrdimo s kuhinjsko vrvico ali zobotrebcem.
V ognjevarni ponvi segrejemo oljčno olje in na njem z vseh strani približno 3 minute pečemo meso, ki ga nato vzamemo iz ponve in postavimo na toplo. Paradižnike narežemo na rezine, jih položimo v ognjevarno ponev ter rahlo solimo in popramo. Po paradižnikovih rezinah razporedimo kose mesa in olive ter vse skupaj potrosimo s peteršiljem. Ognjevarno ponev postavimo v pečico, ki smo jo segreli na 175 °C.
Pečemo 45 minut, vmes meso obrnemo. H kuncu s paradižnikom in polnjenimi olivami se odlično podajo kuhane krompirjeve rezine, ki jih popražimo na oljčnem olju in pred serviranjem solimo, popramo ter posujemo s svežim peteršiljem.