Kiš s kislim zeljem in šunko ter z zeliščno skuto

Porcije: 4
Skupen čas: 60 min
Čas priprave: 15 min
Čas kuhanja: 45 min
Stopnja zahtevnosti: preprosto
Sestavine
Sestavine:
  • Kiš:
  • 1 zavoj krhkega testa
  • 200 g kisle smetane MILFINA
  • 4 jajca OKUS PODEŽELJA
  • 500 g kislega zelja NATURE'S GOLD (425 g odcejene teže)
  • 200 g pečene šunke Z‘dežele, nakockane
  • -----
  • Zeliščna skuta:
  • 250 g nepasirane skute MILFINA
  • 50 ml mleka MILFINA
  • pol šopka drobnjaka, drobno nasekljanega
  • pol šopka peteršilja, drobno nasekljanega
  • pol šopka bazilike, grobo nasekljane
  • sol in poper po okusu
  • malo peteršilja za posip
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava
  1. Pečico segrejemo na 200 °C. Krhko testo razvijemo in položimo v pekač za pite (premera 22 cm), ki ga pred tem obložimo s papirjem za peko. Testo po modelu oblikujemo z rokami, z odvečnim testom okrepimo rob. Pekač postavimo v hladilnik.
  2. Jajca umešamo v smetano ter primešamo odcejeno zelje in šunko. Maso začinimo s soljo in poprom.
  3. Maso enakomerno nadevamo na testo v pekaču, tega pa postavimo na rešetko na najnižji višini v pečici. Pečemo približno 45 minut, da se zlato rjavo zapeče.
  4. Pripravimo zeliščno skuto: vse sestavine zmešamo ter začinimo s soljo in poprom. Kiš narežemo na kose in posujemo s sesekljanim peteršiljem ter ponudimo z zeliščno skuto.

NAMIG
Kiš je slana pita, ki izvira iz Francije. Spečete ga lahko s kakršnim koli nadevom.