Jagnječji T-bone steak z angleško pomako iz mete

Porcije: 2
Skupen čas: ca. 30 min
Stopnja zahtevnosti: srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
  • 2 žlici oljčnega olja MINOS
  • 4 jagnječji T-bone steaki
  • 20 g sveže mete
  • 20 g rjavega sladkorja HAPPY HARVEST
  • 1 čajna žlička belega balzamičnega kisa CASTELLO
  • 1 žlica vode
  • malo limoninega soka
  • malo soli PIRANSKE SOLINE
  • malo popra LE GUSTO
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

V ponvi segrejemo oljčno olje in steake dobro zapečemo, na vsaki strani 2 do 3 minute. Vzamemo jih iz ponve in še 10 minut pečemo v pečici, segreti na 100 °C.

Liste mete operemo in dobro osušimo. Grobo jih nasekljamo in s polovico sladkorja zdrobimo v terilniku. Preostali sladkor, kis, vodo in limonin sok na hitro prevremo in vmešamo metino mešanico. Posolimo in popopramo ter pred postrežbo precedimo. Kot prilogo lahko postrežemo pečen krompir.