Grisini s pršutom, sirove ladjice, mesne kroglice s timijanom in skutine kroglice z bučnimi semeni

Porcije: 4
Čas priprave: 60 min
Stopnja zahtevnosti: preprosto
Sestavine
Sestavine:
  • Za grisine:
  • 8 grisinov
  • 8 rezin pršuta KRAS
  • -----
  • Za sirove ladjice:
  • 16 kosov čipsa GOURMET
  • 16 koščkov v olju vloženih suhih paradižnikov CUCINA NOBILE
  • 100 g bio kozjega sira NATUR AKTIV
  • 100 g sira Brie znamke ROI DE TREFLE
  • -----
  • Za mesne kroglice:
  • 1 manjša čebula
  • maslo MILFINA
  • 200 g mešanega mletega mesa OKUS PODEŽELJA
  • pol čajne žličke sesekljanega timijana
  • 1 jajce OKUS PODEŽELJA
  • 1 čajna žlička krušnih drobtin KORNGOLD
  • oljčno olje CASTELLO
  • sol
  • poper LE GUSTO
  • -----
  • Za skutine kroglice:
  • 200 g pasirane skute MILFINA
  • oljčno olje CASTELLO
  • 1 žlica mešanih sesekljanih zelišč (po okusu)
  • 50 g bučnih semen ISS ECHT STEIRISCH
  • solni cvet PIRANSKE SOLINE
  • poper LE GUSTO
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Grisini s pršutom:
Rezino pršuta enakomerno zavijemo okrog grisina.

Sirove ladjice:
Suhe paradižnike narežemo na ozke trakce, kozji sir in sir Brie pa na manjše kocke. Vsak kos čipsa najprej obložimo s paradižnikovimi trakci, nato na njih položimo ali kozji sir ali sir Brie.

Mesne kroglice s timijanom:
Sesekljano čebulo zlato rumeno prepražimo na maslu. V posodi pregnetemo mleto meso, prepraženo čebulo, timijan, jajce in krušne drobtine. Maso solimo in popramo po okusu ter iz nje oblikujemo kroglice, ki jih v ponvi na malo vročega olja med nenehnim obračanjem pečemo približno 10 minut. Mesne kroglice lahko po želji postrežemo ohlajene ali še tople.

Skutine kroglice z bučnimi semeni:
K pretlačeni skuti primešamo nekaj kapljic oljčnega olja, sesekljana zelišča, malo solnega cveta in poper. Iz skutine mase oblikujemo kroglice, ki jih povaljamo v grobo nasekljanih bučnih semenih.