Golaž iz divjega zajca pod zlatorumeno kapico

Porcije: 4
Čas priprave: ca. 1,5 h
Stopnja zahtevnosti: srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
  • 500 g mesa divjega zajca za golaž ALPIKA
  • 2 majhni čebuli
  • 100 g šampinjonov
  • 100 g korenja
  • 3 žlice rastlinskega olja OSANA
  • 1 žlica paradižnikove mezge CARLONI
  • 1 čajna žlička mlete sladke paprike LE GUSTO
  • 125 ml rdečega vina
  • 125 ml jušne osnove iz goveje jušne kocke LE GUSTO
  • 1 zavoj listnatega testa BACKETTERIA
  • 1 jajce OKUS PODEŽELJA
  • sol
  • poper LE GUSTO
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Na kocke narezano meso divjega zajca solimo in popramo, čebulo nasekljamo, očiščene šampinjone razčetverimo, olupljeno korenje pa narežemo na približno 1 cm velike kocke. Meso na hitro prepražimo na vročem olju, dodamo čebulo in jo popražimo, nato pa dodamo še korenje in šampinjone. Ko smo vso zelenjavo nekoliko popražili, dodamo še paradižnikovo mezgo in mleto sladko papriko, vse skupaj dobro premešamo ter najprej zalijemo z rdečim vinom, nato pa še z govejo jušno osnovo. Golaž kuhamo približno pol ure na srednji temperaturi. Ko je kuhan, ga odstavimo in ohladimo.
Ohlajen golaž razdelimo v 4 ognjevarne jušne skodelice. Iz listnatega testa izrežemo 4 kroge, ki naj bodo malo večji od zgornjega roba skodelic. Jajce razžvrkljamo s 3 žlicami vode. Kroge položimo na skodelice in jih ob robovih tesno zapremo. Premažemo jih z razžvrkljanim jajcem in okrasimo s preostalim listnatim testom. Tako pripravljene skodelice pustimo približno 20 minut v pečici, ki smo jo predhodno segreli na 180 °C, da dobi testo lepo zlatorumeno barvo.

 

Minister za zdravje opozarja: Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!