Glazirana jagnjetina s pečeno zelenjavo

Porcije: 5
Čas priprave: 2 h
Stopnja zahtevnosti: srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
  • 2 kg jagnjetine (npr. stegno ali pleče)
  • 3 čajne žličke gorčice LOMEE
  • 1 čajna žlička medu GRANDESSA
  • 2 šopka mlade čebule
  • 500 g zelene
  • 500 g korenja
  • 500 g manjših krompirjev
  • oljčno olje CASTELLO
  • 2 česna
  • 200 ml rdečega vina
  • 200 ml zelenjavne jušne osnove iz jušne kocke LE GUSTO
  • 2 čajni žlički nasekljanega rožmarina
  • 1 žlica nasekljanega peteršilja
  • sol
  • poper LE GUSTO
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Pečico segrejemo na 180 °C. Jagnjetino solimo in popramo. Zmešamo gorčico in med ter s tem premažemo meso. Zelenjavo očistimo. Mlado čebulo razpolovimo, krompir olupimo in narežemo na četrtine, korenje in zeleno pa na kocke. Tako pripravljeno zelenjavo pražimo na oljčnem olju približno 5 minut, nato jo preložimo v pekač. Dodamo neolupljene stroke česna ter zalijemo z vinom in jušno osnovo. Zelenjavo posujemo z žličko nasekljanega rožmarina, solimo in postavimo na dno pečice. Jagnjetino položimo na rešetko, ki jo postavimo v pečico nad zelenjavo, tako da se bodo mesni sokovi stekali v pekač z zelenjavo. V pečici vse skupaj pečemo 1 uro, nato temperaturo znižamo na 150 °C in pečemo še 30 minut. Če bi vsa tekočina v pekaču z zelenjavo povrela, dolijemo malo vina ali jušne osnove.
Ko je jagnjetina pečena, jo posujemo s peteršiljem in preostankom rožmarina ter pustimo počivati 5 minut. K jagnjetini postrežemo pečeno zelenjavo, iz katere smo odstranili stroke česna.

 

Minister za zdravje opozarja: Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!