Divjačinski ragu s širokimi rezanci z jurčki

Porcije: 4
Čas priprave: 1,5–2 h
Stopnja zahtevnosti: srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
  • Za divjačinski ragu:
  • 800 g mesa divjega prašiča ali/in jelenovega mesa ALPIKA
  • 12 brinovih jagod
  • pol čajne žličke timijana LE GUSTO
  • sol PIRANSKE SOLINE
  • poper LE GUSTO
  • 2 žlici sončničnega olja OSANA
  • 1 žlica paradižnikove mezge CARLONI
  • 0.2 dl džina JOHNSEN CLUB
  • 1.25 dl rdečega vina
  • 2 mali čebuli
  • 4 korenčki
  • pol zelene
  • četrt pora
  • 1 žlica čajnega masla MILFINA
  • brusnični džem GRANDESSA
  • -----
  • Za široke rezance z jurčki:
  • 300 g širokih rezancev LANDVOGT
  • 2 žlici čajnega masla MILFINA
  • 20 g posušenih jurčkov NEVO
  • sol PIRANSKE SOLINE
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Divjačinski ragu:
Brinove jagode drobno sesekljamo ali jih zdrobimo v terilniku. Na kocke narezano divjačinsko meso začinimo z brinovimi jagodami, timijanom, soljo in poprom ter ga prepražimo na olju. Dodamo paradižnikovo mezgo in še malo pražimo. Zalijemo z džinom in rdečim vinom ter v nepokriti posodi na nizki temperaturi kuhamo približno 50-60 minut, dokler se meso ne zmehča. Po potrebi dolijemo malo vode.
Čebulo in por sesekljamo, zeleno in korenje pa narežemo na kocke ter vse skupaj približno 10 minut pražimo na maslu. Ko je meso mehko, v ragu dodamo prepraženo zelenjavo in žlico brusničnega džema, premešamo ter kuhamo še nekaj minut, da se okusi prepojijo. Na koncu ragu po potrebi dosolimo in popramo.

Testenine z jurčki:
Jurčke vsaj 2 uri namakamo v vodi, nato jih dobro ožamemo in narežemo na trakove. Vodo, v kateri so se namakali, prihranimo za pozneje. Široke rezance skuhamo al dente v soljenem kropu. V ponvi prepražimo maslo, da porjavi, nato na njem prepražimo jurčke, ki jih zalijemo z 2 žlicama vode, v kateri smo jih namakali. Dodamo kuhane in dobro odcejene široke rezance, ki jih še na hitro prepražimo in po potrebi dosolimo.

 

Minister za zdravje opozarja: Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!