Divjačinski lonec z jajčnimi vlivanci

Porcije: 4
Čas priprave: 1,5 h
Stopnja zahtevnosti: preprosto
Sestavine
Sestavine:
  • Za divjačinski lonec:
  • 750 g mesa divjega prašiča ali/in jelenovega mesa ALPIKA
  • 4 žlice rastlinskega olja OSANA
  • 2 čebuli
  • 3 žlice paradižnikove mezge CARLONI
  • sol
  • ščepec popra LE GUSTO
  • ščepec timijana LE GUSTO
  • 150 ml rdečega vina
  • 4 brinove jagode
  • 300 ml jušne osnove iz goveje jušne kocke LE GUSTO
  • 2 žlici brusničnega džema GRANDESSA
  • 120 ml sladke smetane MILFINA
  • -----
  • Za jajčne vlivance:
  • 500 g jajčnih vlivancev LANDVOGT
  • 1–2 žlici čajnega masla MILFINA
  • sol
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Meso narežemo na manjše kocke in ga na olju pražimo približno 5 minut. Dodamo nasekljano čebulo in še malo pražimo. Nato umešamo paradižnikovo mezgo, začinimo s soljo, poprom in timijanom ter zalijemo z vinom. Brinove jagode na drobno sesekljamo in jih dodamo omaki.
Jed dušimo približno 40–60 minut, dokler se meso ne zmehča, pri tem pa postopno dolivamo jušno osnovo. Pred koncem kuhanja vmešamo brusnični džem, prilijemo sladko smetano ter počasi kuhamo še 5 minut. Jajčne vlivance skuhamo po navodilih na embalaži. Odcejene na hitro prepražimo na maslu.

 

Minister za zdravje opozarja: Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!