Bučne palčke

Porcije: 4
Skupen čas: ca. 30 min
Stopnja zahtevnosti: srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
  • četrtina buče hokaido
  • 1 zavoj listnatega testa BACKETTERIA
  • 1 razžvrkljano jajce OKUS PODEŽELJA
  • 8 rezin pršuta GUSTO ITALIANO
  • 3 žlice naribanega trdega sira Grana Padano znamke CUCINA NOBILE
  • 2 žlici origana
  • malo soli PIRANSKE SOLINE
  • malo popra LE GUSTO
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Eni četrtini buče odstranimo sredico s semeni, meso pa z lupilnikom nastrgamo na trakove. Listnato testo razvijemo in premažemo z nekaj razžvrkljanega jajca. Rezine pršuta razporedimo po testu, čez pa nadevamo bučne trakove. Potresemo s sirom in origanom. Testo razrežemo na enake 3 cm široke trakove. Vsak trak primemo na obeh koncih, zvijemo v spiralo in premažemo s preostankom jajca. Solimo in popramo ter pečemo v pečici pri 200 °C okoli 20 minut. Palčke so gotove, ko postanejo lepe zlato rjave barve.