Bageta z mletim mesom

Porcije: 4
Skupen čas: 40 min
Čas priprave: 20 min
Čas kuhanja: 20 min
Stopnja zahtevnosti: preprosto
Sestavine
Sestavine:
  • 1 čebula
  • 2 stroka česna
  • 1 žlica oljčnega olja CASTELLO
  • 500 g mešanega mletega mesa OKUS PODEŽELJA
  • 1 čajna žlička soli PIRANSKE SOLINE
  • 1 čajna žlička popra LE GUSTO
  • 500 g pasiranega paradižnika CARLONI
  • 200 g namaza iz svežega sira MILFINA
  • 150 g ribanega sira za pico MILFINA
  • 1 originalna francoska bageta OKUS TRADICIJE
  • malo oljčnega olja CASTELLO in česna za premaz
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Sesekljano čebulo in česen prepražimo na oljčnem olju, dodamo in prepražimo še mleto meso, ki ga po okusu solimo in popramo. Primešamo pasiran paradižnik in pustimo rahlo vreti. Dno pekača za narastke premažemo z namazom iz svežega sira. Po vrhu porazdelimo mleto meso in posujemo z ribanim sirom. Približno 10 minut pečemo v pečici pri 200 °C. Bageto narežemo na 4 enako dolge kose. Vsakega izdolbemo in nadevamo z mešanico z mletim mesom. Nadevane kose bagete položimo v pekač, natremo s sesekljanim česnom in pokapljamo z oljčnim oljem ter približno 10 minut pečemo pri 180 °C. Ko je jed gotova, počakamo nekaj minut, da se nekoliko ohladi.