Pikantna krompirjevo-porova juha z nabodali z lososom in garnelami

Porcije: 4
Skupen čas: 40 min
Čas priprave: 20 min
Čas kuhanja: 20 min
Stopnja zahtevnosti: preprosto
Sestavine
Sestavine:
  • Juha:
  • 1 steblo pora, očiščeno
  • 50 g masla MILFINA
  • 500 g čvrstega (ne moknatega) krompirja, olupljenega
  • 1 čajno žličko mešanice začimb s čilijem
  • 1 l čiste zelenjavne jušne osnove
  • 200 g sveže smetane MILFINA
  • 1 šopek peteršilja, osmukan
  • -----
  • Izdatni dodatki:
  • 50 g praženih bučnih semen
  • 2 kosa zamrznjenega BIO lososovega fileja NATUR AKTIV, odtajana
  • 4 zamrznjene BIO garnele NATUR AKTIV, odtajane
  • malo oljčnega olja za pečenje
  • sol in poper
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava
  1. Por narežemo na kolobarje in na hitro popražimo na maslu. V ponev dodamo grobo narezan krompir in zelenjavno osnovo. Začinimo s čilijem, soljo in poprom ter juho na srednjem ognju počasi kuhamo 20 minut.
  2. Skuhani juhi dodamo smetano in peteršilj ter jo v mešalniku ali s paličnim mešalnikom gladko sesekljamo. Pustimo jo na toplem.
  3. BIO fileja lososa vzdolžno razpolovimo in vzdolžno napičimo na paličico skupaj z garnelami. Solimo jih in popramo ter v ponvi na malo olja in na srednjem ognju pečemo 3 minute na vsaki strani.
  4. Juho razdelimo, jo posujemo z bučnimi semeni ter na rob krožnikov položimo po eno nabodalo.

ZDRAVO
Bučna semena veljajo za superživilo, saj vsebujejo izjemno pomembne vitamine in minerale. Brez skrbi si jih privoščite vsak dan ali kot dodatek jedem – cele ali zmlete.