
Kremna koruzna juha
Porcije:
3
Skupen čas:
30
min
Čas priprave:
20
min
Čas kuhanja:
10
min
Stopnja zahtevnosti:
preprosto
Sestavine
Sestavine:
- 1 čebula, drobno sesekljana
- 1 jedilna žlica masla MILFINA
- 1 čvrst (ne moknat) krompir, olupljen
- 400 g odcejenega koruznega zrnja
- 450 ml vode
- 250 ml sladke smetane MILFINA
- sok polovice limone
- kreša, stepena smetana ali krutoni za dekoracijo
- sol in nariban muškatni orešček
- * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.
Priprava:
Priprava- Čebulo v loncu zarumenimo na maslu. Dodamo nakockan krompir in koruzo ter na hitro popražimo. Začinimo s soljo in muškatnim oreščkom.
- Zalijemo z vodo in kuhamo 10 minut na srednjem ognju. Dodamo smetano in vse skupaj gladko sesekljamo s paličnim mešalnikom ali v mešalniku. Začinimo s soljo in limonovim sokom.
- Juho razdelimo v skodelice in okrasimo s krešo, stepeno smetano oziroma krutoni ter takoj postrežemo.
ZANIMIVO
Muškatni orešček je bil v preteklosti ena najbolj cenjenih in najdražjih začimb, podobno kot žafran in nageljnove žbice.