Kremna koruzna juha

Porcije: 3
Skupen čas: 30 min
Čas priprave: 20 min
Čas kuhanja: 10 min
Stopnja zahtevnosti: preprosto
Sestavine
Sestavine:
  • 1 čebula, drobno sesekljana
  • 1 jedilna žlica masla MILFINA
  • 1 čvrst (ne moknat) krompir, olupljen
  • 400 g odcejenega koruznega zrnja
  • 450 ml vode
  • 250 ml sladke smetane MILFINA
  • sok polovice limone
  • kreša, stepena smetana ali krutoni za dekoracijo
  • sol in nariban muškatni orešček
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava
  1. Čebulo v loncu zarumenimo na maslu. Dodamo nakockan krompir in koruzo ter na hitro popražimo. Začinimo s soljo in muškatnim oreščkom.
  2. Zalijemo z vodo in kuhamo 10 minut na srednjem ognju. Dodamo smetano in vse skupaj gladko sesekljamo s paličnim mešalnikom ali v mešalniku. Začinimo s soljo in limonovim sokom.
  3. Juho razdelimo v skodelice in okrasimo s krešo, stepeno smetano oziroma krutoni ter takoj postrežemo.

ZANIMIVO
Muškatni orešček je bil v preteklosti ena najbolj cenjenih in najdražjih začimb, podobno kot žafran in nageljnove žbice.