Juha s kislim zeljem in nürnberškimi pečenicami

Porcije: 4
Čas priprave: ca. 50 min
Stopnja zahtevnosti: srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
  • 2 čebuli
  • 200 g korenja
  • 2 žlici čajnega masla MILFINA
  • 500 g kislega zelja GARTENKRONE
  • 1 l jušne osnove iz brezmesne jušne kocke LE GUSTO
  • 100 g pečene slanine (narezane na kocke)
  • 250 ml sladke smetane OMIRA
  • 12 nürnberških pečenic
  • 4 lesena nabodala
  • 1 rdeča paprika
  • 1 žlica sončničnega olja OSANA
  • sol PIRANSKE SOLINE
  • poper LE GUSTO
  • * V Hoferju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših poslovalnicah.

Priprava:

Priprava

Čebuli in korenje olupimo in narežemo na kocke. V velikem loncu razpustimo maslo in v njem na hitro prepražimo čebuli in korenje. Kislo zelje stresemo v cedilo, ga speremo in še malce nasekljamo. Polovico ga damo v lonec, zalijemo z jušno osnovo, zavremo in kuhamo še 30 minut. Ko je juha kuhana, jo dobro pretlačimo s paličnim mešalnikom. Preostalo kislo zelje in na kocke narezano pečeno slanino prepražimo v ponvi in stresemo v prej pripravljeno juho. Še enkrat jo povremo, primešamo sladko smetano ter posolimo in popopramo. Pečenice razpolovimo in jih nabodemo na nabodala skupaj s papriko, narezano na trakce. Nabodala v vročem olju pečemo približno 3 minute na vsaki strani in ponudimo z juho.