
Juha s kislim zeljem in nürnberškimi pečenicami
Porcije:
4
Čas priprave:
ca. 50 min
Stopnja zahtevnosti:
srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
- 2 čebuli
- 200 g korenja
- 2 žlici čajnega masla MILFINA
- 500 g kislega zelja GARTENKRONE
- 1 l jušne osnove iz brezmesne jušne kocke LE GUSTO
- 100 g pečene slanine (narezane na kocke)
- 250 ml sladke smetane OMIRA
- 12 nürnberških pečenic
- 4 lesena nabodala
- 1 rdeča paprika
- 1 žlica sončničnega olja OSANA
- sol PIRANSKE SOLINE
- poper LE GUSTO
- * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.
Priprava:
PripravaČebuli in korenje olupimo in narežemo na kocke. V velikem loncu razpustimo maslo in v njem na hitro prepražimo čebuli in korenje. Kislo zelje stresemo v cedilo, ga speremo in še malce nasekljamo. Polovico ga damo v lonec, zalijemo z jušno osnovo, zavremo in kuhamo še 30 minut. Ko je juha kuhana, jo dobro pretlačimo s paličnim mešalnikom. Preostalo kislo zelje in na kocke narezano pečeno slanino prepražimo v ponvi in stresemo v prej pripravljeno juho. Še enkrat jo povremo, primešamo sladko smetano ter posolimo in popopramo. Pečenice razpolovimo in jih nabodemo na nabodala skupaj s papriko, narezano na trakce. Nabodala v vročem olju pečemo približno 3 minute na vsaki strani in ponudimo z juho.