Juha iz rdečega zelja s hrustljavo slanino

Porcije: 4
Skupen čas: 45 min
Čas priprave: 30 min
Čas kuhanja: 15 min
Stopnja zahtevnosti: srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
  • Juha iz rdečega zelja:
  • 2 čebuli, drobno sesekljani
  • 5 dateljnov brez koščic HAPPY HARVEST
  • 50 g masla MILFINA
  • 100 ml jabolčnega soka PURE FRUITS
  • 200 ml zelenjavne jušne osnove iz jušne kocke LE GUSTO
  • 400 g že pripravljenega rdečega zelja GARTEN KRONE
  • 100 g namaza iz svežega sira MILFINA
  • 100 ml penine
  • 190 g tirolske slanine v kockah ARLBERGER
  • 100 g kisle smetane MILFINA
  • 1 lonček vrtne kreše
  • sol PIRANSKE SOLINE
  • poper LE GUSTO
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Čebulo in dateljne pražimo na maslu. Ko čebula postekleni, jo zalijemo z jabolčnim sokom. Dodamo jušno osnovo in rdeče zelje ter solimo in popramo. Juho pustimo rahlo vreti 15 minut.

Slanino v ponvi brez dodatne maščobe hrustljavo zapečemo. Juhi dodamo namaz iz svežega sira in penino ter jo 1 minuto pasiramo s paličnim mešalnikom. Nato jo prelijemo v jušne krožnike in po vrhu potresemo koščke slanine. Na sredino krožnika dodamo 2 čajni žlički kisle smetane in po njej razporedimo še vrtno krešo.

Namig: Če imate radi bolj gladko juho, jo najprej pretlačite s paličnim mešalnikom, nato pa še precedite.

Minister za zdravje opozarja: Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!