Juha iz pečene paprike in paradižnika

Porcije: 4
Skupen čas: 45 min
Čas priprave: 15 min
Čas kuhanja: 30 min
Stopnja zahtevnosti: srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
  • 4 rdeče paprike
  • 4 paradižniki
  • pest češnjevih paradižnikov
  • 1 rdeča čebula
  • 3 stroke česna
  • 0.5 litra zelenjavne jušne osnove LE GUSTO
  • sol SALINENGOLD
  • poper LE GUSTO
  • kisla smetana MILFINA
  • 4 žlice kuhane kvinoje NATUR AKTIV
  • pest listov bazilike

Priprava:

Priprava

Papriko narežemo in postavimo na večji pekač. Paradižnik razpolovimo in dodamo na pekač. Dodamo še češnjeve paradižnike, razrezano rdečo čebulo in česen. Vse skupaj začinimo s soljo in poprom, pokapamo z oljčnim oljem in postavimo v ogreto pečico. Pečemo pri 180 stopinjah približno 15-20 minut, oziroma tako dolgo, da se zelenjava zapeče.

Pečeno zelenjavo vzamemo iz pečice. Paprike in paradižnike olupimo, nato pa zelenjavo postavimo v lonec za juho, zalijemo z zelenjavno jušno osnovo in kuhamo približno 10-15 minut, da se okusi povežejo.

Kuhano zelenjavo s paličnim mešalnikom gladko zmiksamo in po potrebi dodatno začinimo.

Postrežemo z žlico kisle smetane in kuhane kvinoje ter nekaj listki bazilike.