
Juha iz pečene paprike in paradižnika
Porcije:
4
Skupen čas:
45
min
Čas priprave:
15
min
Čas kuhanja:
30
min
Stopnja zahtevnosti:
srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
- 4 rdeče paprike
- 4 paradižniki
- pest češnjevih paradižnikov
- 1 rdeča čebula
- 3 stroke česna
- 0.5 litra zelenjavne jušne osnove LE GUSTO
- sol SALINENGOLD
- poper LE GUSTO
- kisla smetana MILFINA
- 4 žlice kuhane kvinoje NATUR AKTIV
- pest listov bazilike
Priprava:
PripravaPapriko narežemo in postavimo na večji pekač. Paradižnik razpolovimo in dodamo na pekač. Dodamo še češnjeve paradižnike, razrezano rdečo čebulo in česen. Vse skupaj začinimo s soljo in poprom, pokapamo z oljčnim oljem in postavimo v ogreto pečico. Pečemo pri 180 stopinjah približno 15-20 minut, oziroma tako dolgo, da se zelenjava zapeče.
Pečeno zelenjavo vzamemo iz pečice. Paprike in paradižnike olupimo, nato pa zelenjavo postavimo v lonec za juho, zalijemo z zelenjavno jušno osnovo in kuhamo približno 10-15 minut, da se okusi povežejo.
Kuhano zelenjavo s paličnim mešalnikom gladko zmiksamo in po potrebi dodatno začinimo.
Postrežemo z žlico kisle smetane in kuhane kvinoje ter nekaj listki bazilike.