Hladna kumarična juha z morskim nabodalom

Porcije: 4
Čas priprave: 30 min
Stopnja zahtevnosti: preprosto
Sestavine
Sestavine:
  • 3 kumare
  • sok pol limone
  • bio oljčno olje NATUR AKTIV
  • 1 strok česna
  • 2 žlici kisle smetane MILFINA
  • 300 ml jogurta MILFINA
  • 4 naravna ali marinirana nabodala s kozicami ALMARE SEAFOOD
  • sol
  • poper LE GUSTO
  • * V Hoferju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših poslovalnicah.

Priprava:

Priprava

Dobro oprane kumare naribamo v visoko posodo ter jih pokapamo z limoninim sokom in 2 žlicama oljčnega olja, v katerem smo vsaj pol ure namakali strok česna. Dodamo kislo smetano in jogurt ter vse skupaj dobro pretlačimo s paličnim mešalnikom. Juho precedimo skozi srednje gosto cedilo, jo solimo in popramo po okusu ter do serviranja postavimo na hladno. Odtaljena nabodala s kozicami premažemo z oljčnim oljem in jih na žaru ali v ponvi pečemo približno 2 minuti na vsaki strani. Juho nalijemo v skodelice in na vsako skodelico položimo po eno še toplo nabodalo.