Enolončnica z mesnimi cmočki po receptu Vibrant Plate

Porcije: 5
Skupen čas: 140 min
Čas priprave: 80 min
Čas kuhanja: 60 min
Stopnja zahtevnosti: srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
  • Mesni cmočki:
  • 500 g mešanega mletega mesa OKUS PODEŽELJA
  • 4 žlice drobtin HAPPY HARVEST
  • 1 čebula NATUR AKTIV
  • 1 bio jajce iz proste reje NATUR AKTIV
  • 1 žlica svežega peteršilja NATUR AKTIV
  • sol in poper LE GUSTO
  • -----
  • Juha:
  • 2 manjši čebuli
  • 1 žlička moke HAPPY HARVEST
  • 1 žlička paradižnikovega koncentrata CARLONI
  • 1 lovorjev list LE GUSTO
  • 1 skodelica zamrznjenega graha
  • 5 strokov česna
  • 2 korenčka
  • 1/4 gomolja zelene
  • 1/2 litra jušne osnove
  • 1/2 litra vode
  • sol in poper LE GUSTO
  • -----
  • Žličniki:
  • 1 bio jajce iz proste reje NATUR AKTIV
  • 50 g moke HAPPY HARVEST
  • 1 ščepec soli LE GUSTO
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava
  1. Najprej pripravimo mesne cmočke: čebulo drobno sesekljamo in v vroči ponvi popražimo na žlici olja, da se omehča in rahlo karamelizira. Ohladimo in damo v skledo. Dodamo še mešano mleto meso, drobtine, razžrvkljano jajce, ščepec soli in popra ter svež sesekljan peteršilj. Maso dobro pregnetmo in postavimo v hladilnik za 1 uro.
  2. Iz ohlajene mase oblikujemo za večji oreh velike kroglice, ki jih dobro popečemo v ponvi na žlici olja. Pečene kroglice vzamemo iz ponve, maščobo pa prelijemo v posodo za juho.
  3. Pripravimo zelenjavo za juho: čebulo in česen drobno sesekljamo, zeleno in korenček olupimo in narežemo na kocke.
  4. Segrejemo lonec za juho, v katerega smo dodali maščobo od mesnih kroglic. Na maščobi prepražimo čebulo, nato dodamo korenček in zeleno. Prepražimo, nato dodamo drobno sesekljan česen. Ko česen zadiši, zelenjavo umaknemo na stran, na sredino posode pa dodamo paradižnikov koncentrat, ki ga prepražimo, da potemni.
  5. V skodelici zmešamo moko in deci vode ter vlijemo k zelenjavi, dodamo še grah in dobro premešamo.
  6. V posodo vrnemo pečene mesne kroglice, dodamo lovorjev list, zalijemo z jušno osnovo   in vodo ter začinimo po okusu s soljo in poprom. Zavremo, nato pa na nizkem ognju kuhamo še 20 minut, da se okusi povežejo.
  7. Pripravimo še žličnike: v skodelici zmešamo jajce, dodamo moko in ščepec soli in dobro premešamo v gosto zmes. Z žličko oblikujemo majhne žličnike in jih dodajamo v enolončnico. Kuhamo še približno 10-15 minut, da so žličniki kuhani.
  8. Po potrebi med kuhanjem dodamo še vodo ali začimbe po okusu.
  9. Postrežemo vroče s svežim peteršiljem in koščkom kruha.

Še več slastnih receptov si oglejte na @vibrantplate