Bučna juhica z ingverjem

Porcije: 4
Skupen čas: ca. 30 min
Stopnja zahtevnosti: preprosto
Sestavine
Sestavine:
  • 1 čebula
  • 1 strok česna
  • 15 g ingverja
  • 500 g muškatne buče
  • 2 žlici oljčnega olja CASTELLO
  • 100 ml belega vina ŠČUREK
  • 800 ml jušne osnove iz brezmesne jušne kocke LE GUSTO
  • pol bio limete
  • 100 g kisle smetane MILFINA
  • malo soli PIRANSKE SOLINE
  • malo popra LE GUSTO
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Čebulo, česen in ingver olupimo ter narežemo na kocke. Bučo olupimo, ji odstranimo sredico s semeni in jo prav tako nakockamo. V loncu na segretem oljčnem olju podušimo česen in čebulo, da posteklenita. Dodamo bučo in ingver ter dušimo približno 2–3 minute. Zalijemo z vinom, nato pa prilijemo še jušno osnovo in kuhamo približno 5 minut. Vmešamo malo nastrgane limetine lupine, pretlačimo s paličnim mešalnikom in precedimo. Čisto juho še enkrat zavremo, penasto umešamo smetano ter po okusu solimo in popramo.

 

Minister za zdravje opozarja: Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!