
Brokolijeva juha po receptu Vibrant Plate
- 1 čebula NATUR AKTIV
- 2 stroka česna
- 2 korenčka
- 1 manjši por
- 1 brokoli
- 2 lončka naribanega sira cheddar
- 1/2 lončka smetane za kuhanje MILFINA
- 1/2 l zelenjavne jušne osnove
- 1 žlica olja
- sol in poper po okusu
- muškatni orešček
- peteršilj
- * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.
Priprava:
PripravaČebulo in česen drobno sesekljamo, korenček olupimo in naribamo, por dobro operemo in narežemo na kolobarje. Brokoli narežemo na cvetke, stržen pa olupimo in narežemo na kocke. Brokoli potopimo v vodo, da ga očistimo, nato pa ga odcedimo. Sir grobo naribamo.
V lonec kanemo žlico olja in segrejemo, nato na njem popražimo čebulo in korenček, dodamo še česen, por in na koščke narezan brokolijev stržen ter sesekljan peteršilj.
Zalijemo z zelenjavno jušno osnovno, zavremo, nato pa na nizkem ognju kuhamo, da se zelenjava skoraj zmehča. Takrat dodamo še brokolijeve cvetke in dolijemo vročo vodo (po potrebi) ter začinimo s soljo in poprom. Zavremo, nato pa na nizkem ognju kuhamo, dokler ni brokoli kuhan (ko gre vilica lepo skozi najtrši del).
Juho odstavimo ter s paličnim mešalnikom pretlačimo. Juho vrnemo nazaj na štedilnik, dodamo smetano za kuhanje in nariban cheddar sir ter pokuhamo, da se sir stopi in juha zgosti.
Juho postrežemo z žlico naribanega sira in naribanim muškatnim oreščkom.
Še več slastnih receptov si oglejte na @vibrantplate.