T-Bone Steak/florentinec z žara s pomako in krompirjevim nabodalom

Porcije: 4
Čas priprave: 50 min
Stopnja zahtevnosti: srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
  • Za T-Bone Steake/florentince:
  • 4 T-Bone Steaki/florentinci KOŠAKI
  • 4 vejice rožmarina
  • 4 žlice čajnega masla MILFINA
  • sol PIRANSKE SOLINE
  • poper LE GUSTO
  • 4 veliki kosi alu folije FOLIO
  • -----
  • Za krompirjeva nabodala:
  • 16 majhnih mladih krompirjev
  • 16 rezin pancete Z‘DEŽELE
  • 16 vejic timijana
  • sol PIRANSKE SOLINE
  • -----
  • Za zeliščno pomako:
  • 250 g kisle smetane MILFINA
  • 100 g jogurta MILFINA
  • 2 žlici sesekljanega drobnjaka
  • 2 žlici sesekljanega peteršilja
  • 1 žlica sesekljanega rožmarina
  • malo cele kumine LE GUSTO
  • sol PIRANSKE SOLINE
  • poper LE GUSTO
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

T-Bone Steaki/florentinci:
V žaru zakurimo oglje in počakamo, da žerjavica postane bela. Žar je ravno prav vroč, ko lahko dlan samo še kakšno sekundo ali dve držimo nad žerjavico. Na rešetko položimo zrezke in jih na vsaki strani pečemo 2 minuti. Popečemo tudi robove, da nastane značilen črtast vzorec. Vsak zrezek položimo na svoj kos alu folije, premažemo z žlico masla in obložimo z vejico rožmarina. V alu folijo zavite zrezke položimo na toplo mesto, kjer naj počivajo 5 minut. Nato jih vzamemo iz alu folije, jih še enkrat na obeh straneh na hitro popečemo (pribl. 30 sekund) ter posolimo in popopramo.

Krompirjeva nabodala:
Opran krompir 20 minut kuhamo v osoljeni vodi. Nato na delovno površino položimo rezino pancete in jo obložimo z vejico timijana. V tako pripravljeno panceto zavijemo kuhan krompir. Nato na posamezno nabodalo nabodemo 4 v panceto zavite krompirje in položimo na žar, da se panceta lepo zapeče.

Zeliščna pomaka:
Celo kumino zdrobimo v možnarju, nato pa vse sestavine stresemo v skledo in previdno premešamo s kuhalnico.