
Svinjski steak s čebulnimi obročki, ovitimi v slanino
- Za čarobno začimbno mešanico:
- 2 stroka česna
- 1 žlica mlete sladke paprike LE GUSTO
- 1 čajna žlička mlete kumine LE GUSTO
- 1 čajna žlička cele kumine LE GUSTO
- 1 žlica suhega timijana
- malo soli PIRANSKE SOLINE
- malo popra LE GUSTO
- -----
- Za marinado:
- 2 žlici kečapa LOMEE
- 1 žlica gorčice LOMEE
- 1 žlica sojine omake
- 1 žlica oljčnega olja CASTELLO
- četrtina bio limone
- 5 g svežega peteršilja
- 5 g svežega rožmarina
- -----
- Za čebulne obročke:
- 1 velika čebula
- malo čarobne začimbne mešanice
- 200 g slanine KRAS
- -----
- Za svinjske steake:
- 800 g svinjskega kareja OKUS PODEŽELJA
- malo čarobne začimbne mešanice
- malo marinade
- * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.
Priprava:
PripravaČarobna začimbna mešanica: Česen olupimo in stisnemo s stiskalcem česna. Solimo in pustimo počivati približno 5 minut. Nato dodamo ostale sestavine in vse skupaj dobro premešamo.
Marinada: Zmešamo kečap, gorčico, sojino omako in oljčno olje. Limonino lupinico nastrgamo, peteršilj in rožmarin pa drobno sesekljamo. Vse skupaj vmešamo v marinado in damo v hladilnik za vsaj 1 uro.
Čebulni obročki: Čebulo olupimo in narežemo na 2 cm debele kolobarje. Izberemo 12 največjih, preostale pa čim prej porabimo za kakšno drugo jed. Kolobarje začinimo s čarobno začimbno mešanico, ovijemo v slanino in pečemo na žaru približno 4 minute na vsaki strani.
Svinjski steaki: Steake tik pred peko na žaru začinimo s čarobno začimbno mešanico. Na vsaki strani jih pečemo približno 2 minuti. Nato jih premažemo z marinado in na vsaki strani pečemo še 2 minuti.