Svinjski steak s čebulnimi obročki, ovitimi v slanino

Porcije: 4
Skupen čas: 90 min
Stopnja zahtevnosti: srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
  • Za čarobno začimbno mešanico:
  • 2 stroka česna
  • 1 žlica mlete sladke paprike LE GUSTO
  • 1 čajna žlička mlete kumine LE GUSTO
  • 1 čajna žlička cele kumine LE GUSTO
  • 1 žlica suhega timijana
  • malo soli PIRANSKE SOLINE
  • malo popra LE GUSTO
  • -----
  • Za marinado:
  • 2 žlici kečapa LOMEE
  • 1 žlica gorčice LOMEE
  • 1 žlica sojine omake
  • 1 žlica oljčnega olja CASTELLO
  • četrtina bio limone
  • 5 g svežega peteršilja
  • 5 g svežega rožmarina
  • -----
  • Za čebulne obročke:
  • 1 velika čebula
  • malo čarobne začimbne mešanice
  • 200 g slanine KRAS
  • -----
  • Za svinjske steake:
  • 800 g svinjskega kareja OKUS PODEŽELJA
  • malo čarobne začimbne mešanice
  • malo marinade
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Čarobna začimbna mešanica: Česen olupimo in stisnemo s stiskalcem česna. Solimo in pustimo počivati približno 5 minut. Nato dodamo ostale sestavine in vse skupaj dobro premešamo.

Marinada: Zmešamo kečap, gorčico, sojino omako in oljčno olje. Limonino lupinico nastrgamo, peteršilj in rožmarin pa drobno sesekljamo. Vse skupaj vmešamo v marinado in damo v hladilnik za vsaj 1 uro.

Čebulni obročki: Čebulo olupimo in narežemo na 2 cm debele kolobarje. Izberemo 12 največjih, preostale pa čim prej porabimo za kakšno drugo jed. Kolobarje začinimo s čarobno začimbno mešanico, ovijemo v slanino in pečemo na žaru približno 4 minute na vsaki strani.

Svinjski steaki: Steake tik pred peko na žaru začinimo s čarobno začimbno mešanico. Na vsaki strani jih pečemo približno 2 minuti. Nato jih premažemo z marinado in na vsaki strani pečemo še 2 minuti.