
Sendvič Sloppy Joe z natrgano svinjino
- 400 g svinjskega fileja
- 2 žlici mlete sladke paprike LE GUSTO
- malo popra LE GUSTO
- 2 stroka česna
- pol čajne žličke mlete kumine LE GUSTO
- 200 ml jabolčnega soka PURE FRUITS
- 200 ml Coca-Cole
- 3 žlice javorjevega sirupa
- 100 g slanine
- 1 čebula in pol
- 1 žlica balzamičnega kisa CASTELLO
- 300 ml omake za žar BBQ
- 2 paradižnika
- 8 rezin opečenca American Sandwich
- 4 rezine gavde MILFINA
- * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.
Priprava:
PripravaSvinjski file večer pred pripravo začinimo z mleto papriko, poprom, sesekljanim česnom in kumino. File približno 4 ure pred serviranjem položimo v pekač, ki je primeren za peko na žaru. Prelijemo ga z jabolčnim sokom, Coca-Colo ter 1 žlico javorjevega sirupa in vsaj 4 ure pečemo na pokritem žaru pri 120 °C. Nato meso vzamemo iz pekača, zavijemo v aluminijasto folijo in pustimo počivati. Slanino in polovico čebule drobno sesekljamo, popražimo v majhni kozici ter zalijemo s kisom in 2 žlicama javorjevega sirupa. Prilijemo omako za žar, pustimo počasi vreti približno 5 minut in fino pretlačimo s paličnim mešalnikom. Meso z dvojimi vilicami natrgamo na trakove. Primešamo jim malo pripravljene vroče omake za žar in sok, ki je ostal od pečenja. Paradižnika in preostalo čebulo narežemo na rezine. Rezine opečenca popečemo z ene strani. 4 rezine na popečeni strani obložimo s paradižnikom, čebulo in sirom. Po vrhu porazdelimo natrgano svinjino in pokrijemo z drugo rezino opečenca, tako da je popečena stran spodaj. Sendvič popečemo z obeh strani in postrežemo s preostankom omake za žar.
Sendvič Sloppy Joe je odličen tudi s ciabatto.