Postrv na žaru z zelenjavnimi nabodali

Porcije: 4
Čas priprave: 60 min
Stopnja zahtevnosti: preprosto
Sestavine
Sestavine:
  • Za postrvi:
  • 4 postrvi ALMARE SEAFOOD
  • 2 stroka česna
  • 2 žlički peteršilja LE GUSTO
  • 4 žlice bio oljčnega olja KLOSTER TOPLOU
  • 1 limona
  • 4 lovorjevi listi LE GUSTO
  • sol
  • -----
  • Za zelenjavna nabodala:
  • 3–4 krompirji
  • 1 rdeča paprika
  • 1 rumena paprika
  • 4 češnjevi paradižniki
  • 1 žlica provansalskih zelišč LE GUSTO
  • poper LE GUSTO
  • sol
  • 4 nabodala
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Postrvi:
Postrvi operemo in jih do suhega obrišemo. Iz sesekljanega česna, peteršilja, soka pol limone in oljčnega olja pripravimo marinado, s katero premažemo ribe in jih pustimo počivati pol ure. Preden damo ribe na žar, jim posolimo trebušno votlino. V trebušno votlino damo še lovorjev list in eno ali dve limonini rezini. Postrvi na vročem žaru na vsaki strani pečemo približno 8 do 10 minut. Vmes jih lahko še enkrat premažemo s preostankom marinade. Ko so pečene, jih solimo še po zunanji strani.

Zelenjavna nabodala:
Krompirje olupimo, vsakega narežemo na 3 približno 3 cm velike kose in jih v slanem kropu kuhamo približno 10 minut. Tudi papriki narežemo na 3 približno 3 cm velike kose. Na nabodalo nabodemo kos rdeče paprike, kos kuhanega krompirja, češnjev paradižnik, ponovno kos kuhanega krompirja in nato kos rumene paprike. Zelenjavo potrosimo s provansalskimi zelišči, solimo, popramo ter pečemo na žaru približno 5 do 10 minut.