Popečeni jajčevci v plaščku iz drobtin, lešnikov in bazilike

Porcije: 4
Skupen čas: 35 min Čas priprave: 20 min Čas kuhanja: 15 min
Stopnja zahtevnosti: srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
  • 10 g sveže bazilike
  • 80 g lešnikov HAPPY HARVEST
  • nekaj žlic oljčnega olja CASTELLO
  • sok pol limone
  • 300 g jajčevcev
  • malo soli PIRANSKE SOLINE
  • 2 žlici krušnih drobtin KORNGOLD
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Oprano in osušeno baziliko osmukamo, nato lističe skupaj z lešniki, 2 žlicama oljčnega olja in limonovim sokom temeljito zdrobimo v električnem sekljalniku. Jajčevce narežemo na približno 1 cm debele kolobarje, jih rahlo posolimo in za približno 10 minut odložimo na papirnato brisačo. Dobro osušene pokapljamo z malo oljčnega olja, jih spečemo na žaru in položimo v pekač, ki je primeren za peko na žaru. V pripravljen drobljenec vmešamo še krušne drobtine in z njim posujemo jajčevce. Še enkrat popečemo na pokritem žaru.