Popečene rezine polente s srčki rimske solate in gremolato

Porcije: 4
Skupen čas: 60 min
Stopnja zahtevnosti: preprosto
Sestavine
Sestavine:
  • Za rimsko solato:
  • 2 srčka rimske solate
  • 1 vejica rožmarina
  • 5 g drobnjaka
  • 1 žlica cvetličnega medu GRANDESSA
  • 2 žlici balzamičnega kisa GOURMET
  • 1 žlica oljčnega olja CASTELLO
  • malo soli PIRANSKE SOLINE
  • malo popra LE GUSTO
  • -----
  • Za gremolato:
  • pol šopka peteršilja
  • 1 strok česna
  • lupinica 1 bio limone
  • 8 žlic oljčnega olja CASTELLO
  • malo soli PIRANSKE SOLINE
  • malo popra LE GUSTO
  • -----
  • Za rezine polente:
  • 500 ml zelenjavne jušne osnove
  • 60 g čajnega masla MILFINA
  • 120 g koruznega zdroba
  • 2 rumenjaka bio jajc NATUR AKTIV
  • malo soli PIRANSKE SOLINE
  • malo popra LE GUSTO
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Rimska solata: Srčka rimske solate po dolgem razpolovimo. Polovičke prelijemo s prelivom iz sesekljanih zelišč, medu, kisa, soli, popra in oljčnega olja, nato pa jih na hitro (za največ 2 minuti) popečemo na žaru.

Gremolata: Peteršilj in česen drobno sesekljamo. Dodamo nastrgano lupinico bio limone in zadostno količino oljčnega olja. Dobro premešamo, da nastane kremna zmes, ki jo po okusu solimo in popramo.

Rezine polente: Jušno osnovo skupaj z maslom zavremo. Vmešamo koruzni zdrob in ob stalnem mešanju počakamo, da se lepo nakuha. Solimo in popramo, ko pa se dovolj ohladi, v polento vmešamo še rumenjaka. Razporedimo jo po pekaču (približno 2 cm visoko), ki smo ga obložili s papirjem za peko. Ko se polenta povsem ohladi, jo narežemo na pravokotne rezine, ki jih v aluposodici popečemo na žaru.