
Piščanec z omako guacamole, koruznimi polpetki in karameliziranimi kokicami
- Za piščanca z omako guacamole:
- 2 avokada, 1 čebula, 1 paradižnik
- 10 g svežega koriandra
- sok 1 limete
- 600 g piščančjih filejev OKUS PODEŽELJA
- malo mlete paprike LE GUSTO
- -----
- Za koruzne polpetke:
- 70 g gavde MILFINA
- 1 pločevinka koruze v zrnju GARTENKRONE
- 2 bio jajci NATUR AKTIV
- 100 g gladke pšenične moke KORNGOLD
- malo rastlinskega olja OSANA za peko
- -----
- Za karamelizirane kokice:
- 2 žlici čajnega masla MILFINA
- 50 g kristalnega sladkorja AGRAGOLD
- 1 majhen rdeč čili
- 50 g slane pokovke za mikrovalovno pečico SNACK FUN
- sol PIRANSKE SOLINE
- poper LE GUSTO
- * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.
Priprava:
PripravaPiščanec z omako guacamole: Avokada razpolovimo, jima odstranimo koščici in izdolbemo. Čebulo in paradižnik narežemo na kocke, koriander drobno sesekljamo. Avokado, čebulo, paradižnik, limetin sok, sol, poper in koriander z vilicami pretlačimo v guacamole. Piščančje fileje solimo, popramo in začinimo z mleto papriko. Popečemo jih na žaru, približno 4–5 minut na vsaki strani. Pečene fileje po vrhu bogato obložimo z omako guacamole in jih na pokritem žaru še nekoliko gratiniramo.
Koruzni polpetki: Sir fino naribamo, koruzo pa operemo in odcedimo. Jajci, koruzo in nariban sir zmešamo skupaj in nato previdno vmešamo še moko. Na žaru v ponvi segrejemo malo rastlinskega olja. Iz pripravljene koruzne mase z žlico oblikujemo polpetke, ki jih na vsaki strani pečemo približno 3 minute.
Karamelizirane kokice: V velikem loncu na maslu prepražimo sladkor. Ko porjavi, dodamo fino sesekljan čili in slane kokice, ki smo jih pred tem pripravili v mikrovalovni pečici. Vse skupaj dobro premešamo, stresemo na pekač in za 10 minut postavimo v pečico, segreto na 190 °C.