Piščanec z omako guacamole, koruznimi polpetki in karameliziranimi kokicami

Porcije: 4
Čas priprave: ca. 50 min
Stopnja zahtevnosti: srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
  • Za piščanca z omako guacamole:
  • 2 avokada, 1 čebula, 1 paradižnik
  • 10 g svežega koriandra
  • sok 1 limete
  • 600 g piščančjih filejev OKUS PODEŽELJA
  • malo mlete paprike LE GUSTO
  • -----
  • Za koruzne polpetke:
  • 70 g gavde MILFINA
  • 1 pločevinka koruze v zrnju GARTENKRONE
  • 2 bio jajci NATUR AKTIV
  • 100 g gladke pšenične moke KORNGOLD
  • malo rastlinskega olja OSANA za peko
  • -----
  • Za karamelizirane kokice:
  • 2 žlici čajnega masla MILFINA
  • 50 g kristalnega sladkorja AGRAGOLD
  • 1 majhen rdeč čili
  • 50 g slane pokovke za mikrovalovno pečico SNACK FUN
  • sol PIRANSKE SOLINE
  • poper LE GUSTO
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Piščanec z omako guacamole: Avokada razpolovimo, jima odstranimo koščici in izdolbemo. Čebulo in paradižnik narežemo na kocke, koriander drobno sesekljamo. Avokado, čebulo, paradižnik, limetin sok, sol, poper in koriander z vilicami pretlačimo v guacamole. Piščančje fileje solimo, popramo in začinimo z mleto papriko. Popečemo jih na žaru, približno 4–5 minut na vsaki strani. Pečene fileje po vrhu bogato obložimo z omako guacamole in jih na pokritem žaru še nekoliko gratiniramo.

Koruzni polpetki: Sir fino naribamo, koruzo pa operemo in odcedimo. Jajci, koruzo in nariban sir zmešamo skupaj in nato previdno vmešamo še moko. Na žaru v ponvi segrejemo malo rastlinskega olja. Iz pripravljene koruzne mase z žlico oblikujemo polpetke, ki jih na vsaki strani pečemo približno 3 minute.

Karamelizirane kokice: V velikem loncu na maslu prepražimo sladkor. Ko porjavi, dodamo fino sesekljan čili in slane kokice, ki smo jih pred tem pripravili v mikrovalovni pečici. Vse skupaj dobro premešamo, stresemo na pekač in za 10 minut postavimo v pečico, segreto na 190 °C.