Pikantne mesne kroglice s popečenimi zelenjavnimi enchiladami

Porcije: 4
Čas priprave: ca. 90 min
Stopnja zahtevnosti: srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
  • Za mesne kroglice:
  • 1 čebula
  • 1 strok česna
  • 1 ali 2 čilija (po želji)
  • malo peteršilja
  • 2 kajzerici OKUS TRADICIJE
  • 125 ml polnomastnega mleka MILFINA
  • 500 g mešanega mletega mesa OKUS PODEŽELJA
  • 2 bio jajci NATUR AKTIV
  • 1 žlica gorčice LOMEE
  • 2 žlici gladke pšenične moke KORNGOLD
  • 2–3 žlice krušnih drobtin KORNGOLD
  • malo soli PIRANSKE SOLINE in karija LE GUSTO
  • nabodala
  • -----
  • Za zelenjavne enchilade:
  • 250 g pšenične moke KORNGOLD
  • 2 žlici čajnega masla MILFINA
  • 80 ml mlačne vode
  • polovica rdeče, polovica rumene, polovica zelene paprike
  • 1 majhna bučka, 1 čebula, 1 paradižnik
  • sok pol limete
  • 3 žlice pasiranega paradižnika CARLONI
  • 2 žlici kisle smetane MILFINA
  • 100 g naribane bio mozzarelle NATUR AKTIV
  • sol PIRANSKE SOLINE
  • poper LE GUSTO
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Mesne kroglice: Čebulo, česen, čili in peteršilj fino sesekljamo. Kajzerici narežemo na večje kocke in namočimo v mlačnem mleku. Ožeti ju skupaj z mletim mesom, jajcema, gorčico, moko, drobtinami, začimbami in prej sesekljano zelenjavo dobro pregnetemo ter pustimo počivati pol ure. Nato iz mase oblikujemo približno od 30- do 40-gramske kroglice in pripravimo nabodala s po 3 kroglicami. Na žaru jih previdno popečemo.

Zelenjavne enchilade: Moko, maslo, sol in vodo zamesimo v testo in razvaljamo v tanke tortilje. Spečemo jih v ponvi brez olja. Paprike, bučko, čebulo in paradižnik narežemo na trakove in v ponvi pri visoki temperaturi na hitro popražimo. Solimo, popramo in zalijemo z limetinim sokom. Dodamo pasiran paradižnik, kislo smetano in naribano mocarelo ter premešamo. Še toplo zelenjavo enakomerno porazdelimo po tortiljah, ki jih zvijemo in popečemo na žaru.