Paradižnikov burger z avokadovo kremo

Porcije: 4
Skupen čas: 30 min Čas priprave: 20 min Čas kuhanja: 10 min
Stopnja zahtevnosti: preprosto
Sestavine
Sestavine:
  • 4 veliki paradižniki
  • 4 listi solate
  • 1 avokado
  • 2 žlici grškega jogurta LYTTOS
  • pol limete
  • 500 g bio govejega mletega mesa NATUR AKTIV
  • oljčno olje CASTELLO
  • malo soli PIRANSKE SOLINE
  • malo popra LE GUSTO
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Paradižnike razpolovimo po dolžini in jim odstranimo semena, solato operemo. Avokadu odstranimo koščico, ga narežemo na kocke, pretlačimo in mu primešamo grški jogurt. Kremi dodamo še sok limete in jo solimo. Mleto goveje meso solimo in popramo ter oblikujemo v polpetke. Na vročem olju jih pečemo 2 minuti na vsaki strani. Popečemo tudi polovice paradižnika, nato jih obložimo z listom solate, avokadovo kremo in govejo polpetko ter pokrijemo še z drugo polovico paradižnika.