Orada z žara

Porcije: 4
Čas priprave: 30 min
Stopnja zahtevnosti: srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
  • 4 srednje velike sveže orade CROMARIS
  • 4 vejice rožmarina
  • oljčno olje CASTELLO
  • krhlji limone
  • sol
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Očiščene orade splaknemo pod hladno vodo in jih osušimo s papirnato brisačo. Da se bodo lepše pekle, jih po sredini trebuha od glave proti repu zarežemo z nožem. Previdno jih solimo po koži in v trebušni votlini, kamor damo tudi rožmarinovo vejico. Orade premažemo z oljčnim oljem, nato jih na žaru pečemo 10 minut na vsaki strani. Ko jih obrnemo, iz trebušne votline odstranimo rožmarinovo vejico. Postrežemo jih s krhlji limone.

Vesnin namig: morskih rib ni treba marinirati, zelo pomembno pa je, da so sveže in pravilno pečene ter da jih med peko obrnemo samo enkrat.