
Mini zelenjavna lazanja z žara
Porcije:
4
Skupen čas:
50
min
Čas priprave:
20
min
Čas kuhanja:
30
min
Stopnja zahtevnosti:
preprosto
Sestavine
Sestavine:
- 1 majhna bučka
- 2 paradižnika
- pol jajčevca
- 2 žlici oljčnega olja CASTELLO
- 4 žlice pasiranega paradižnika CARLONI
- 4 žlice bešamela
- 100 g ribane mocarele MILFINA
- malo svežega origana
- malo soli PIRANSKE SOLINE
- malo popra LE GUSTO
- * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.
Priprava:
PripravaBučko, paradižnika in jajčevec narežemo na tanke rezine ter rahlo solimo in popramo. Bučko in jajčevec popečemo na žaru. Z oljčnim oljem namastimo 4 manjše posodice, ki so primerne za peko na žaru. Zelenjavo v plasteh nalagamo v posodice, med rezine damo po eno žličko pasiranega paradižnika in bešamela. Po vrhu posujemo sir in lazanjo spečemo na pokritem žaru. Preden jo postrežemo, jo posujemo še z origanom.