
Mesna nabodala
Porcije:
4
Čas priprave:
50 min
Stopnja zahtevnosti:
srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
- 400 g kock svinjskega mesa OKUS PODEŽELJA
- malo mladega pora
- 2 nürnberški pečenici
- 9–12 češnjevih paradižnikov
- 100 ml oljčnega olja MINOS
- 1 čajna žlička sesekljanega peteršilja
- sol
- poper LE GUSTO
- 4 nabodala
- * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.
Priprava:
PripravaPorov list zrežemo na približno 1,5 x 2 cm velike lističe, nürnberški pečenici pa na približno 2 cm dolge koščke (potrebovali jih bomo 12). V posodi zmešamo kocke mesa, koščke pečenic, porove lističe, oprane in osušene češnjeve paradižnike, oljčno olje, peteršilj, sol in poper. Posodo pokrijemo s folijo in jo za 2 uri postavimo v hladilnik.
Na nabodala izmenično nabadamo meso in zelenjavo, tako da dobimo lepa in barvita nabodala, ki jih na žaru pečemo približno 10 minut na vsaki strani.