Mesna nabodala

Porcije: 4
Čas priprave: 50 min
Stopnja zahtevnosti: srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
  • 400 g kock svinjskega mesa OKUS PODEŽELJA
  • malo mladega pora
  • 2 nürnberški pečenici
  • 9–12 češnjevih paradižnikov
  • 100 ml oljčnega olja MINOS
  • 1 čajna žlička sesekljanega peteršilja
  • sol
  • poper LE GUSTO
  • 4 nabodala
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Porov list zrežemo na približno 1,5 x 2 cm velike lističe, nürnberški pečenici pa na približno 2 cm dolge koščke (potrebovali jih bomo 12). V posodi zmešamo kocke mesa, koščke pečenic, porove lističe, oprane in osušene češnjeve paradižnike, oljčno olje, peteršilj, sol in poper. Posodo pokrijemo s folijo in jo za 2 uri postavimo v hladilnik.
Na nabodala izmenično nabadamo meso in zelenjavo, tako da dobimo lepa in barvita nabodala, ki jih na žaru pečemo približno 10 minut na vsaki strani.