Marinirani zrezki vratovine na žaru s pisano poletno solato

Porcije: 6
Čas priprave: 60 min
Stopnja zahtevnosti: preprosto
Sestavine
Sestavine:
  • 6 že pripravljenih zrezkov svinjske vratovine z zelišči/papriko
  • 2 konzervi rjavega fižola HAPPY HARVEST
  • 2 čebuli
  • 3 paradižniki
  • 1 rdeča paprika
  • 1 rumena paprika
  • 1 zelena paprika
  • peteršilj LE GUSTO
  • 3 žlice jabolčnega kisa LOMEE
  • 3 žlice sončničnega olja OSANA
  • sol
  • poper LE GUSTO
  • črni hlebec
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Rjavi fižol iz konzerve stresemo v cedilo in ga pod tekočo vodo dobro speremo. Pustimo, da odteče voda, nato damo fižol v skledo za solato. Čebulo, papriko in paradižnik narežemo na manjše kocke. Pri paradižniku uporabimo samo mesnati del (pečke odstranimo). Narezano zelenjavo dodamo k fižolu, potresemo s peteršiljem, dodamo sončnično olje in jabolčni kis ter začinimo s soljo in poprom. Vse skupaj dobro premešamo in pustimo počivati pol ure, da se sestavine dobro prepojijo.
Že pripravljene zrezke svinjske vratovine v marinadi iz zelišč ali paprike na vročem žaru pečemo približno 8 minut. Med peko jih večkrat obrnemo. K zrezkom postrežemo prej pripravljeno pisano poletno solato in sveže narezane rezine črnega hlebca.