
Marinirani zrezki vratovine na žaru s pisano poletno solato
Porcije:
6
Čas priprave:
60 min
Stopnja zahtevnosti:
preprosto
Sestavine
Sestavine:
- 6 že pripravljenih zrezkov svinjske vratovine z zelišči/papriko
- 2 konzervi rjavega fižola HAPPY HARVEST
- 2 čebuli
- 3 paradižniki
- 1 rdeča paprika
- 1 rumena paprika
- 1 zelena paprika
- peteršilj LE GUSTO
- 3 žlice jabolčnega kisa LOMEE
- 3 žlice sončničnega olja OSANA
- sol
- poper LE GUSTO
- črni hlebec
- * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.
Priprava:
PripravaRjavi fižol iz konzerve stresemo v cedilo in ga pod tekočo vodo dobro speremo. Pustimo, da odteče voda, nato damo fižol v skledo za solato. Čebulo, papriko in paradižnik narežemo na manjše kocke. Pri paradižniku uporabimo samo mesnati del (pečke odstranimo). Narezano zelenjavo dodamo k fižolu, potresemo s peteršiljem, dodamo sončnično olje in jabolčni kis ter začinimo s soljo in poprom. Vse skupaj dobro premešamo in pustimo počivati pol ure, da se sestavine dobro prepojijo.
Že pripravljene zrezke svinjske vratovine v marinadi iz zelišč ali paprike na vročem žaru pečemo približno 8 minut. Med peko jih večkrat obrnemo. K zrezkom postrežemo prej pripravljeno pisano poletno solato in sveže narezane rezine črnega hlebca.