Losos v alu foliji po toskansko

Porcije: 4
Čas priprave: 30 min
Stopnja zahtevnosti: preprosto
Sestavine
Sestavine:
  • 4 fileti lososa ALMARE SEAFOOD (vsak po 200 g)
  • 1 majhna čebula
  • pol manjšega koromača
  • 4 kosi posušenih paradižnikov CUCINA NOBILE
  • nastrgana lupinica pol bio limone
  • 8 temnih oliv LYTTOS
  • malo oljčnega olja BELLASAN
  • 4 žlice belega vina
  • 4 manjše vejice timijana
  • sol
  • poper LE GUSTO
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Čebulo, koromač in posušene paradižnike narežemo na tanke trakove. Vsak lososov filet položimo na velik kos alu folije in ga začinimo s soljo, poprom in nastrgano limonino lupinico ter obložimo z olivami, čebulo, posušenimi paradižniki in koromačem. Pokapamo z oljčnim oljem in belim vinom. Na vsak file damo še vejico timijana, nato alu folijo na vrhu stisnemo, da oblikujemo majhne paketke, ki jih položimo na žar in pri nizki temperaturi pečemo 10–15 minut. Pečeno jed na krožniku postrežemo kar v foliji.

 

Minister za zdravje opozarja: Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!