Kruh Naan z žara

Porcije: 4
Skupen čas: 100 min
Čas priprave: 90 min
Čas kuhanja: 10 min
Stopnja zahtevnosti: srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
  • 1 zavojček suhega kvasa BELLA
  • pol čajne žličke sladkorja AGRAGOLD
  • 100 ml mlačnega polnomastnega mleka MILFINA
  • 250 g moke KORNGOLD
  • 100 g grškega jogurta LYTTOS
  • malo soli PIRANSKE SOLINE
  • pol čajne žličke pecilnega praška BELLA
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Kvas in sladkor umešamo v mlačno mleko. V skledo damo moko, na sredini naredimo vdolbinico in vanjo vlijemo mleko s kvasom. Zmešamo z malo moke z roba in pustimo počivati na toplem približno 10 minut. Nato v skledo dodamo jogurt, sol in pecilni prašek ter približno 5 minut gnetemo z električnim mešalnikom. Skledo pokrijemo s kuhinjsko krpo in testo pustimo vzhajati na toplem približno 1 uro. Nato ga razdelimo na 6 enako velikih kosov, ki jih oblikujemo v kroglice. Iz posameznih kroglic z rokami, podobno kot pri pripravi pice, oblikujemo majhne ovalne ploskve in jih pečemo neposredno na vroči rešetki žara. Takoj ko začnejo nastajati mehurčki, jih obrnemo in spečemo še z druge strani.