Kraljevi sendvič z žara

Porcije: 4
Čas priprave: 45 min
Stopnja zahtevnosti: preprosto
Sestavine
Sestavine:
  • 2 zrezka iz goveje bržole
  • 2 francoski bageti
  • 50 g zeliščnega ali česnovega masla MILFINA
  • 8 rezin edamca MILFINA
  • 2 paradižnika
  • 2 srednje veliki čebuli
  • morska sol
  • poper LE GUSTO
  • italijanski balzamični kis CASA CANDIOTTI (po želji)
  • 4 žlice dip omake za jedi z žara MILFINA (česnove ali s čilijem)
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Zrezka popečemo na vročem žaru. Da bosta ravno prav pečena, ju na eni strani pečemo tako dolgo, da se bo na vrhnji strani nabralo malo mesnega soka, nato ju obrnemo in ju na drugi strani pečemo ravno toliko minut, kot smo ju pekli na prvi strani. Ko sta zrezka gotova, ju zavijemo v alu folijo in pustimo počivati približno 5 minut.
Francoski bageti prepolovimo po dolžini in širini, namažemo s česnovim ali zeliščnim maslom ter popečemo na žaru. Paradižnika in čebuli narežemo na nekoliko debelejše kolobarje ter jih solimo, popramo, po želji pokapamo z malo balzamičnega kisa in popečemo na žaru.
Zrezka narežemo na tanke trakove, ki jih skupaj s popečeno zelenjavo naložimo na spodnji polovici baget. Na meso in zelenjavo damo malo česnove ali čilijeve dip omake za jedi z žara in po 2 rezini sira. Pokrijemo z zgornjima polovicama baget in postrežemo.