Goveji zrezki na žaru z garnelami, krompirčkom in pomladno solato

Porcije: 4
Čas priprave: ca. 40 min
Stopnja zahtevnosti: zahtevno
Sestavine
Sestavine:
  • Za krompirček:
  • 600 g čvrstega mladega krompirja
  • sol PIRANSKE SOLINE
  • 1 žlica sončničnega olja OSANA
  • 2 čajni žlički mešanice, pripravljene iz mlete paprike LE GUSTO, čilija, soli PIRANSKE SOLINE in popra LE GUSTO
  • 2 žlici bio masla NATUR AKTIV
  • 1 žlica sesekljanega svežega peteršilja
  • -----
  • Za omako za žar:
  • 200 g paradižnikovega kečapa LOMEE
  • 1 čajna žlička instant kave Gold BELMONT
  • 1 žlica javorjevega sirupa
  • 1 čajna žlička dijonske gorčice
  • 1 žlica mešanice, pripravljene iz soli PIRANSKE SOLINE, popra LE GUSTO, timijana LE GUSTO, bazilike LE GUSTO in origana LE GUSTO
  • -----
  • Za zrezke:
  • malo sončničnega olja OSANA
  • 4 goveji zrezki OKUS PODEŽELJA
  • sol PIRANSKE SOLINE in poper LE GUSTO
  • -----
  • Za kozice/garnele:
  • 8–12 tigrastih kozic ali 1 zavoj bio začinjenih garnel NATUR AKTIV (250 g) iz zamrzovalnika
  • malo ekstra deviškega oljčnega olja KLOSTER TOPLOU
  • -----
  • Za pomladno solato:
  • 120 g češnjevih paradižnikov
  • 50 g rukole
  • polovica zrelega manga
  • malo soka limete
  • 1 žlica ekstra deviškega oljčnega olja KLOSTER TOPLOU
  • malo čilija
  • malo soli PIRANSKE SOLINE
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Krompirček: Krompir operemo in skuhamo v osoljeni vodi. Vodo odlijemo, pustimo, da se krompir malce ohladi, nato pa ga kar neolupljenega narežemo na krhlje. Žar (uporabimo lahko tudi ponev) segrejemo na srednjo temperaturo in premažemo z oljem. Nanj stresemo krompirjeve krhlje in jih nekaj minut pečemo, da postanejo zlato rjavi. Začinimo z 2 čajnima žličkama mešanice mlete paprike, čilija, soli in popra. Na koncu primešamo še maslo in sesekljan peteršilj.

Omaka za žar: V kozico damo kečap, instant kavo, javorjev sirup in gorčico ter potresemo z 1 žlico mešanice soli, popra, timijana, bazilike in origana. Vse skupaj rahlo segrejemo. Postrežemo toplo ali ohlajeno.

Zrezki: Na žaru zagotovimo dve območji pečenja – zelo vroče za začetno pečenje in manj vroče, kjer se bodo sokovi prepojili. Nato rešetke žara premažemo z oljem. Najprej zrezke na vročem delu žara na obeh straneh svetlo rjavo zapečemo, nato pa jih preložimo na manj vroči del in pustimo počivati približno 10 minut (odvisno od debeline zrezkov), da sredica postane rožnata. Solimo in popramo.

Kozice/garnele: Kozice začinimo po okusu ali uporabimo že začinjene garnele, ki jih odtalimo in nekoliko osušimo s papirnato brisačo. Na oljčnem olju jih na hitro popečemo.

Pomladna solata: Češnjeve paradižnike operemo in razpolovimo. Rukolo operemo in osušimo. Zgornje dele odtrgamo, stebelca pa na drobno sesekljamo. Mangovo polovičko olupimo, meso pa narežemo na kocke. Paradižnik, rukolo in mango stresemo v skledo, dodamo sok limete, oljčno olje, malo čilija in solimo.