Goveji steaki s skorjico iz čilija in koriandra

Porcije: 4
Skupen čas: 55 min Čas priprave: 40 min Čas kuhanja: 15 min
Stopnja zahtevnosti: zahtevno
Sestavine
Sestavine:
  • 4 sveži ali zamrznjeni goveji steaki
  • 80 ml sojine sojine omake ASIA
  • 1 čajna žlička (grobo sesekljanega) celega popra LE GUSTO
  • 1 žlica medu GRANDESSA
  • 2 mala rdeča čilija
  • 5–10 g svežega koriandra
  • 3 žlice krušnih drobtin KORNGOLD
  • 200 g masla MILFINA (sobne temperature)
  • 2 rumenjaka bio jajc NATUR AKTIV
  • malo soli PIRANSKE SOLINE
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Goveje steake po potrebi odtalimo po navodilih na embalaži. Sojino omako zavremo skupaj s sesekljanim poprom in medom. Čilija brez semen in koriander drobno sesekljamo ter zmešamo z drobtinami. Maslo penasto stepemo in vmešamo rumenjaka. Nato vmešamo še zmes z drobtinami, solimo po okusu in postavimo v hladilnik. Goveje steake na žaru na vsaki strani pečemo 1–2 minuti. Ko jih vzamemo z žara, jih položimo v toplo sojino marinado, pokrijemo in pustimo počivati približno 5 minut. Nato steake vzamemo iz marinade, jih po vrhu izdatno premažemo z masleno mešanico čilija in koriandra ter na pokritem žaru ponovno pečemo, dokler se skorjica rjavo ne zapeče. Pečene razrežemo.