
Goveji steaki s skorjico iz čilija in koriandra
Porcije:
4
Skupen čas:
55
min
Čas priprave:
40
min
Čas kuhanja:
15
min
Stopnja zahtevnosti:
zahtevno
Sestavine
Sestavine:
- 4 sveži ali zamrznjeni goveji steaki
- 80 ml sojine sojine omake ASIA
- 1 čajna žlička (grobo sesekljanega) celega popra LE GUSTO
- 1 žlica medu GRANDESSA
- 2 mala rdeča čilija
- 5–10 g svežega koriandra
- 3 žlice krušnih drobtin KORNGOLD
- 200 g masla MILFINA (sobne temperature)
- 2 rumenjaka bio jajc NATUR AKTIV
- malo soli PIRANSKE SOLINE
- * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.
Priprava:
PripravaGoveje steake po potrebi odtalimo po navodilih na embalaži. Sojino omako zavremo skupaj s sesekljanim poprom in medom. Čilija brez semen in koriander drobno sesekljamo ter zmešamo z drobtinami. Maslo penasto stepemo in vmešamo rumenjaka. Nato vmešamo še zmes z drobtinami, solimo po okusu in postavimo v hladilnik. Goveje steake na žaru na vsaki strani pečemo 1–2 minuti. Ko jih vzamemo z žara, jih položimo v toplo sojino marinado, pokrijemo in pustimo počivati približno 5 minut. Nato steake vzamemo iz marinade, jih po vrhu izdatno premažemo z masleno mešanico čilija in koriandra ter na pokritem žaru ponovno pečemo, dokler se skorjica rjavo ne zapeče. Pečene razrežemo.