
Goveja nabodala s čemaževim maslom
- Za goveja nabodala:
- 2 korenčka
- 2 delikatesni kisli kumarici GARTENKRONE
- 400 g govejih zrezkov OKUS PODEŽELJA
- 2 žlici gorčice Estragon znamke LOMEE
- 4 rezine hamburške slanine KRAS
- 4 nabodala
- malo soli PIRANSKE SOLINE
- malo popra LE GUSTO
- -----
- Za čemaževo maslo:
- 250 g čajnega masla MILFINA (sobne temperature)
- 70 g čemaža
- malo soli PIRANSKE SOLINE
- malo popra LE GUSTO
- * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.
Priprava:
PripravaGoveja nabodala:
Olupljeno korenje po dolgem narežemo na debelejše rezine in v kropu kuhamo, dokler se ne zmehča. Kumarici prav tako po dolgem narežemo na debelejše rezine. Goveje zrezke rahlo potolčemo in na eni strani premažemo z gorčico. Obložimo jih s slanino ter rezinami kumaric in korenja. Nato jih zvijemo in zvitke narežemo na približno 2 cm debele kolobarje. Na vsako nabodalo nabodemo po 3 ali 4 kolobarje in pečemo na žaru približno 3 minute na vsaki strani. Solimo in popramo po okusu.
Čemaževo maslo:
Maslo stepamo z metlico toliko časa, da dobi sijočo belo barvo. Čemaž operemo, dobro osušimo in zelo na drobno sesekljamo. Zmešamo ga z maslom ter solimo in popramo po okusu. Maslo lahko z dresirno vrečko z zvezdastim nastavkom nabrizgamo v prikupne kupčke, ki jih za nekaj časa postavimo v hladilnik.