Goveja nabodala s čemaževim maslom

Porcije: 4
Skupen čas: 50 min
Čas priprave: 40 min
Čas kuhanja: 10 min
Stopnja zahtevnosti: zahtevno
Sestavine
Sestavine:
  • Za goveja nabodala:
  • 2 korenčka
  • 2 delikatesni kisli kumarici GARTENKRONE
  • 400 g govejih zrezkov OKUS PODEŽELJA
  • 2 žlici gorčice Estragon znamke LOMEE
  • 4 rezine hamburške slanine KRAS
  • 4 nabodala
  • malo soli PIRANSKE SOLINE
  • malo popra LE GUSTO
  • -----
  • Za čemaževo maslo:
  • 250 g čajnega masla MILFINA (sobne temperature)
  • 70 g čemaža
  • malo soli PIRANSKE SOLINE
  • malo popra LE GUSTO
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Goveja nabodala:
Olupljeno korenje po dolgem narežemo na debelejše rezine in v kropu kuhamo, dokler se ne zmehča. Kumarici prav tako po dolgem narežemo na debelejše rezine. Goveje zrezke rahlo potolčemo in na eni strani premažemo z gorčico. Obložimo jih s slanino ter rezinami kumaric in korenja. Nato jih zvijemo in zvitke narežemo na približno 2 cm debele kolobarje. Na vsako nabodalo nabodemo po 3 ali 4 kolobarje in pečemo na žaru približno 3 minute na vsaki strani. Solimo in popramo po okusu.

Čemaževo maslo:
Maslo stepamo z metlico toliko časa, da dobi sijočo belo barvo. Čemaž operemo, dobro osušimo in zelo na drobno sesekljamo. Zmešamo ga z maslom ter solimo in popramo po okusu. Maslo lahko z dresirno vrečko z zvezdastim nastavkom nabrizgamo v prikupne kupčke, ki jih za nekaj časa postavimo v hladilnik.